Altibox har vært med på nettmøte

Se hva de svarte på de ulike spørsmålene.

Altibox leverer både TV-signaler og internett via høyhastighetsfiber rundt om i Norge. Har du internett fra selskapet har du blant annet samme opplastnings- og nedlastningshastighet.

Førstkommende fredag, stiller Altibox' administrerende direktør, Leif Aarthun Ims, til nettmøte. Nedenfor kan du allerede nå stille dine spørsmål til selskapet.

Svarene vil komme opp når Ims starter sitt nettmøte fredag fra kl 12.

 1. IPv6

  Spørsmål fra Trygve:

  Når planlegger dere å levere IPv6 til kundene?

  Svar:
  Hei Trygve - vår ambisjon er å starte leveranse av IPV6 til nye kunder innen utgangen av 2012. For eksisterende kunder er ambisjonen å levere innen utgangen av 2013

  Hilsen
  Per André
  Besvart: 17. juni 2011 11:55
 2. Andel av kunder med samleavtale

  Spørsmål fra Ole:

  Altibox har fått mye kritikk i det siste, og mange har valgt å bytte leverandør. En stor andel kunder er imidlertid låst til Altibox gjennom borettsavtaler eller liknende.

  Hvor stor andel av kundene deres er bundet gjennom slike avtaler?

  Svar:
  Ole,

  Altibox-partnerne har nok en tilsvarende fordeling av kundemassen mellom privathusholdninger og borettslag som øvrige bredbåndsleverandører og TV-distributører i Norge. Det vil si mellom cirka 25% og 30% av kundene i borettslag.

  Hilsen Leif
  Besvart: 17. juni 2011 12:01
 3. Lokalradio

  Spørsmål fra Petter Korneliussen:

  Heisann.
  Takk for et flott produkt.
  Jeg har vært kunde en god stund, men det er en ting jeg savner....det er lokale radiokanaler i listen. Har dere planer om å legge dette inn? Dere har jo NrK-kanaler for alle (jazz/storting/p1/p2/p3/Mp3 osv)

  Altibox opererer jo ut fra lokale strømleverandører og da burde man etter min mening være med å støtte lokale radiokanaler som er kjent for godt og lokalt innhold...

  Svar:
  Hei Petter - Takk for innspillet. Vi har nylig lansert en tjeneste i vår TV-portal som heter Shoutcast. Her finner du også flere lokale radiostasjoner. Vi planlegger å etablere en egen sjanger for norske radiokanaler etter hvert.

  Hilsen
  Per André
  Besvart: 17. juni 2011 12:02
 4. Altibox på bygda?!

  Spørsmål fra Bygdedyret:

  Har altibox noen planer om å etablere seg i de mer rurale strøk i sør-norge? Mange kommuner har bare en internett\tv tilbyder. Feks. i Vinje kommune er det bare en tilbyder som har monopol, dårlige hastigheter og dyre priser. Dette til tross for at det er ett utbredt fibernettverk og at det bor da tross alt ikke så få folk her i området. Hva er forklaringen på at altibox er i nabokommunen men ikke i Vinje?

  Svar:
  Hei -

  Vi jobber kontinuerlig med å finne nye lokale samarbeidspartnere for leveranse å våre tjenester. Våre samarbeidspartnere leverer i dag tjenester til kunder både i by og bygd.

  Hilsen
  Per André
  Besvart: 17. juni 2011 12:07
 5. IPv6

  Spørsmål fra Chris:

  Heisann! Lurer på når dere tenker å oppgradere til IPv6? :)

  Svar:
  Hei Chris -

  Vi planlegger å levere IPV6 til nye kunder innen utgangen av 2011, og ambisjonen er at IPV6 er ferdig implementert innen utgangen av 2013

  Per André
  Besvart: 17. juni 2011 12:09
 6. Utbygging i Bergen sentrum?

  Spørsmål fra Henrik:

  Hei. Jeg har 2 spørsmål:

  1. Hvordan har dere planlagt å bygge ut i sentrumsområdene i storbyene? Med tanke på at det er ikke bare-bare å stenge veier for å legge kabler.

  2. Såvidt jeg vet har kommunen i tatt utbytte fra BKK, som er partneren deres i Bergen, og det er derfor ingen byggeaktivitet i Bergensområdet(Korriger meg hvis jeg tar feil). Er det aktuelt å samarbeide med en annen aktør i stedet(f.eks www.bofiber.no ), med tanke på at BKK ikke bygger ut?

  Svar:
  Henrik,

  Til ditt første spørsmål: Altibox leveres i dag over fiber i ni av de ti største byene i Norge. Våre Altibox-partnere legger i sentrumsområdene fiberkabler i bakken eller henger de i luft på stolper, i henhold til avtaler med og tillatelser gitt av lokale myndigheter. Altibox-partnerne søker naturligvis å gjennomføre anleggsarbeidet på en slik måte at det i mint mulig grad forstyrrer trafikk og nærområdet.
  Til ditt andre spørsmål: Det er for Altibox ikke aktuelt å samarbeide med andre enn BKK i Bergen.

  Hilsen Leif
  Besvart: 17. juni 2011 12:09
 7. Bedriftsbredbånd

  Spørsmål fra Arnfinn Gründer:

  Hei!

  Vil dere komme med et konkurransedyktig bredbåndstilbud for småbedrifter i den nærmeste tiden?

  Synes 6000,- for 10mbit er veldig drøyt.

  Svar:
  Arnfinn.

  Vi opplever at vi har god konkurransekraft på våre produkter for bedriftsmarkedet. Det er internettprodukter med symmetrisk kapasitet, det vil like stor kapasitet fra kunde som til kunde, og produkter med høy driftsstabilitet. Prisforespørslr må rettes til din lokale Altibox-partner.

  Hilsen Leif
  Besvart: 17. juni 2011 12:14
 8. Spotify

  Spørsmål fra Beniamin M.:

  Har Altibox planer om å tilby tjenesten Spotify?

  Svar:
  Vi vurderer fortløpende nye tjenester, så i framtiden ser vi ikke bort fra at vi lager en slik tjeneste. Jeg kan også nevne at vi nylig lansert en radiotjeneste i tv-portalen, der kan du finne svært mye forskjellig musikk. Med hilsen Herbjørn
  Besvart: 17. juni 2011 12:18
 9. Utbygging

  Spørsmål fra Mitt Navn:

  Vet du når dere planlegger å bygge ut området Hauge i Haugesund? Altibox ved Haugaland Kraft har snakket om dette en stund men vi har enda ikke hørt noe.

  Svar:
  Hei! Det er Haugaland Kraft som leverer Altibox i Haugesund, så det er de som kan gi svar på spørsmålet ditt. Med hilsen Herbjørn
  Besvart: 17. juni 2011 12:20
 10. WAP-versjon av TV-guide

  Spørsmål fra Nina L:

  Er det fortsatt slik at dere tar dere ekstra betalt for å bruke WAP-versjonen av TV-guiden? 7 kroner pr opptak?

  Svar:
  Det er gratis å stille inn og endre opptak med iPhone og Android applikasjonene våre. I løpet av kort tid faller også prisen du never bort på WAP-versjonen via mobilnettet. Med hilsen Herbjørn
  Besvart: 17. juni 2011 12:26
 11. Internett

  Spørsmål fra J Rasmussen:

  Hei!
  Har hatt Altibox i snart 6 år nå og er stort sett svært fornøyd med produktene (Telefoni, Tv og Internett). Imidlertid så er det en ting jeg har lurt på siden dag 1; er det planer for nye dekorere som gjør at ein faktisk kan surfe på tv? Dagens dekodere er så trege at dette stort sett kun er teoretisk, i praksis så blir det kun en irritasjon pga total mangel på respons/hastighet.

  Svar:
  J Rasmussen,

  Altibox jobber kontinuerlig med å tilrettelegge for gode og bedre brukeropplevelser for våre kunder, inkludert å vurdere innføring av dekoder-bokser med kraftigere prosessorkapasitet for å kunne utvide vår tjenestetilbud via dekoderboksen. Våre undersøkelser viser at kundens forventninger til mulighet for å kunne surfe på internett via dekoderboksen og TV-skjermen er endret i løpet av de siste årene. Det er ikke lenger slik at våre kunder gir uttrykk for stort behov for ren web-browsing via TV-skjermen. Samtidig er utviklingen slik at tilgang til internett-innhold via TV-skjermen i tiden framover trolig vil være mer aktuelt å gi gjennom dedikerte applikasjoner enn gjennom ren web-browsing på TV-skjermen. Altibox jobber med å utvikle slike løsninger og muligheter.

  Hilsen Leif
  Besvart: 17. juni 2011 12:26
 12. Oppgradering fra 10/10 til 25/25

  Spørsmål fra Kongsbergknekk:

  Et tech-spørsmål: Vil hastighetsøkningen på internett-tilkobling komme av seg selv, eller må hjemmesentralen restartes før man kan nyte godene?

  Svar:
  Justeringen av hastighet skal i utgangspunktet kommer av seg selv. Med hilsen Herbjørn
  Besvart: 17. juni 2011 12:29
 13. Hastighet

  Spørsmål fra Petter:

  Ble veldig overasket når hastigheten min gikk fra 10/10 til 25/25 helt gratis. må bare for si takk for det!

  Er det noen andre slike oppgraderinger i planlegging for øyeblikket? :)

  Svar:
  Det er ikke planlagt ytterliggere hastighetsøkninger med det første, men trafikken på internett øker betydelig hvert år. Med fiber har du en kabel i veggen som gjør at du klare deg i overskuelig framtid. Med hilsen Herbjørn
  Besvart: 17. juni 2011 12:38
 14. Kvalitet og brukervennlighet?

  Spørsmål fra Andre Hurdal:

  1. Hvorfor klarer dere ikke å opprettholde TV-sendingene på dedikerte fiberlinjer? Dere har jo full kontroll på kunden og dermed burde dere klare dette.

  2. Hvorfor så mye dårlig kvalitet på sendingene deres? TV2 Zebra er skrekkeksempelet, men det har jeg også sett dårlig på andre plattformer, men det er mye generelt dårlig kvalitet på sendinger. Noen HD tjenester er unntaket.

  3. Hvorfor må dere forpurre brukerkvaliteten som kundene opplever ved å legge inn f.eks. ny software uten å si noe om dette? Det kommer nå opp en firkant i TV-guiden når man på gammel software kom rett inn på tvkanalen. Dette blir for dumt.

  4. At dere fjerner tjenester uten å si ifra er bare latterlig.

  Svar:
  Hei Andre - Jeg er usikker hva du legger i å opprettholde TV-Sendingene.
  Generelt kan man si at hvis våre leverandører sender oss dårlig produsert innhold eller innhold på for lav båndbredde, vil dette igjen påvirke kvaliteten på det vi sender fra oss. Dette kan vi ikke kompensere for hverken med hardware eller software.
  Vi er i kontinuerlig dialog med våre leverandører for å sikre deg som TV-seer så høy kvalitet som mulig

  Per André
  Besvart: 17. juni 2011 12:40
 15. pris

  Spørsmål fra Marcus:

  hvorfor er det så dyrt i forhold nextgentel?
  og hvorfor skal jeg velge dere enn nextgentel onkelen min har dere, men det er ikke noe forskjell av hastighet?

  MVH

  Svar:
  Marcus,

  På spørsmålet om hvorfor du skal velge Altibox vil jeg si at produktene og tjenestene som vi leverer via vår lokale partner til deg scorer høyt i produktester, og våre internettkunder er ifølge de undersøkelser som gjøres meget tilfredse. Internetthastigheten som leveres fra Altibox-partneren er en symmetrisk hastighet, der hastighet fra kunde er like høy som hastighet til kunde. Det vil si at vårt Internett 50-produkt gir 25 Mb/s fra kunde samtidig med 25 Mb/s til kunde. Dersom du får bredbånd levert over telefonkabelen med DSL-teknologi vil du ha en mye lavere hastighet fra kunde enn de vi leverer på fiber.
  Til ditt første spørsmål: Pris må du ta opp med din lokale leverandør.

  Hilsen Leif
  Besvart: 17. juni 2011 12:41
 16. Bedre dekning? :)

  Spørsmål fra Herman :

  Var kunde av altibox (vikenfiber) i 2 år da jeg bodde på Bekkelaget. Flyttet så til Bjølsen og her sitter jeg med Canal Digital. Savnet er stort! Jeg blir kunde på dagen når dere kan tilby meg altibox løsning på Bjølsen!

  Svar:
  Hei Herman - det er hyggelig å høre at du er fornøyd med tjenestene våre. Vi ønsker selvfølgelig at flest mulig husstander skal ha tilgang til våre tjenester gjennom våre samarbeidspartnere. Jeg har ikke detaljkunnskap om Viken Fibernett sine utbyggingsplaner, men jeg skal anbefale de å titte på Bjølsen som et aktuelt område for utbygging av fiber.

  Hilsen
  Per André
  Besvart: 17. juni 2011 12:51
 17. Øking av hastighet

  Spørsmål fra Kenneth:

  Hei! Dere skulle fra 1. april og fram mot sommeren doble hastigheten og senke priser på en del av tilbudene deres, og som abonnent av 30Mb linje gjennom Skagerak, har jeg fått senket prisen, men farten er fortsatt den samme. Når kan jeg forvente en økning? Postnummer er 3154.

  Svar:
  Fartsøkning din skal komme den 23. juni. Med hilsen Herbjørn
  Besvart: 17. juni 2011 12:55
 18. Kommunale leiligheter

  Spørsmål fra André:

  Hei!

  Har dere noen planer om å bygge ut fiber til kommunale leiligheter? Eller er det opp til hver enkelt kommune å bestemme?

  Svar:
  Når våre partnere legger fiberkabel i et område for å levere Altibox så er det den enkelt huseierne som må bestemme om de ønsker å få tilknyttet fiber. Så ja, det er kommunene som bestemmer dette selv. Med hilsen Herbjørn
  Besvart: 17. juni 2011 12:59
 19. Mediesenter fra Altibox

  Spørsmål fra Hans:

  1. Er det aktuelt for dere å integrere Wimp eller Spotify i dekoderen?
  2. Kommer det støtte for YouToube, Flickr, Facebook, Twitter etc. uten å bruke den svært trege nettleseren i dekoderen?
  3. Er det aktuelt for dere å komme med en dekoder som også er et fullverdig mediasenter, dvs. i tillegg til de punktene over også kunne støtte streameing av egen musikk og film?

  Svar:
  Hans,
  Her er svar på dine spørsmål:

  1. Vi vurderer fortløpende nye tjenester, inkludert tjenester for streaming av musikk. Vi ser i framtiden ikke bort fra at vi lager en slik tjeneste, men det er for tidlig nå å si hvilken løsning vi vil velge, og når vi eventuelt vil lansere en slik tjeneste. Jeg vil samtidig nevne at vi nylig har lansert en radiotjeneste i tv-portalen, der kan du finne svært mye forskjellig musikk.
  2. Vi jobber også med å tilrettelegge for tjenester over internett via TV-dekoderen til TV-apparatet, inkludert YouTube, Facebook, Twitter og andre slike tjenester. Vi kan ikke si noe om når vi vil vil lansere en slik tjeneste.
  3. Per i dag har vi ingen planer om å komme med en dekoder slik du beskriver. Men vi vurderer kontinuerlig om vi bør introdusere dekodere med større prosessorkraft.

  Hilsen Leif
  Besvart: 17. juni 2011 13:05
 20. PVR med mediaklient a la XBMC??

  Spørsmål fra Hans V Jakobsen:

  Når får portalen tjenester for å spille av innhold (f.eks. musikk,filmer,bilder) fra andre enheter/servere i hjemmenettverket?

  En PVR-dekoder med innebygget blu-ray og media klient a la xbmc hadde vært drømmen....

  Men det blir vel med drømmen tenker jeg :-)

  Svar:
  Hei Hans - jeg kan ikke være veldig konkret i mitt svar, men vi registrerer at det er viss etterspørsel etter slike tjenester. Sammen med våre leverandører jobber vi hele tiden med å utvikle funksjonaliteten på våre dekoder bokser, og den funksjonaliteten du beskriver er noe vi er interessert i også.
  Besvart: 17. juni 2011 13:11
 21. Fiber

  Spørsmål fra Thomas:

  Hei! Har dere planer om å grave ned fiber i Halden, Østfold?

  Svar:
  Thomas,

  Østfold fibernett, som er vår leverandør av Altibox i Østfold, har ekspandert den senere tiden inn i flere nye områder, og er i prosess med å gå inn i alle de store områdene i Østfold. Du kan gjerne melde din interesse til Østfold fibernett på deres hjemmeside, ostfoldfibernett.no

  Hilsen Leif
  Besvart: 17. juni 2011 13:21
 22. Tar for lang tid

  Spørsmål fra Frustrert kunde på Henstad i Askim!:

  Hei

  Jeg Lurer på hvorfor det tar så lang tid fra man takker ja til tilbudet fram til arbeidet begynner? I mitt nabolag var både Get (som jeg har pr dags dato) og Altibox ute og solgte til samme tid i fjor sommer, jeg takket nei til Get sin oppgradering av nettverket fordi deres tilbud hørtes bedre ut, men det angrer jeg litt på nå siden Get er ferdige i området og dere ikke har begynt enda! Get kommer snart til og slutte og sende til oss siden vi ikke oppgraderte til fiber og da sitter vi der uten noe. Vi fikk forresten bekjed om at dere skulle være ferdige med vårt område i februar i år! Når jeg var i kontakt med Østfold fibernett sist så de at det kunne ta opptil 9mnd til før de skulle begynne i område vårt!
  Syns det er dårlig og lure oss til deres tilbud også endre oppstarts dato uten og si ifra..

  Svar:
  Til Frustrert kunde på Henstad i Askim,

  Det er selvfølgelig ikke ønskelig at du som kunde opplever at det tar for lang tid fra du takker ja til arbeidet med å grave fiber starter. Våre lokale leverandører, inkludert Østfold fibernett, er også av samme oppfatning. Akkurat i dette tilfellet kan ikke jeg hjelpe deg med noe svar: Du må ta kontakt med Østfold fibernett vedrørende dette.

  Hilsen Leif
  Besvart: 17. juni 2011 13:29
 23. #1

  Spørsmål fra Christer:

  Først og fremst så er eg ein kanon-nøgd altibox kunde på Stord. Men eg undrast kva som er årsaka til det nokre gonger er store spriker i hastigheta på linja mi. Eg klagar ikkje når den er høgare enn eg betalar for, men når den synk under er det ganske irriterande.


  Elles, så ber eg Dykk få til fleire enkelt-val i kanalpakkane Dykkar. Eg ønskjer Canal+ Sport 2 - men synest det blir dyrt å betale for heile pakken.

  Svar:
  Hei Christer -

  Det kan være flere årsaker til at du opplever varierende hastighet. Vi leverer generelt sett en såpass høy hastighet til våre sluttbrukere at siden du prøver å laste ned fra kanskje ikke er i stand til å levere nok kapasitet mot oss på det gitte tidspunktet.
  I noen tilfeller opplever vi også at vi ikke alltid klarer oppgradere kapasiteten mot alle andre aktører på Internett fort nok, dette er noe vi kontinuerlig overvåker og utbedrer. Opplever du problemet som gjentakende mot en side setter vi stor pris på om du gir oss beskjed om hvilken side du opplever hastighetsproblemer mot via for eksempel vår facebook side slik at vi kan se på saken. Dersom problemet ligger i kapasitetsutfordringer i andre sitt nett er det dessverre ikke alltid vi klarer påvirke dem til å utbedre det.

  Hilsen
  Per André
  Besvart: 17. juni 2011 13:32
 24. Hvorfor kan jeg ikke få TV-signalet på en PC

  Spørsmål fra Pål:

  Hei

  Før jeg fikk Altiboxen gjennom borettslaget brukte jeg en PC med et TV-kort til å se TV. Dette ga med opptaks, timeskifting og lignende uten ekstra kostnader (annet en harddiskplassen). Etter at jeg fikk Altibox og deres TV-tuner (en Motorola boks), har jeg ikke mulighet til å se TV lengre. Skjermen som er tilknyttet PC-en jeg brukte, har kun DVI og VGA inn, og siden dere bruker HDCP på HDMI signalet har jeg ingen mulighet til å konvertere fra HDMI til DVI (uten å bruke en HDCP stripper, noe jeg regner med dere ikke selger?), selv om skjermen er god nok til å vise HD. Jeg synes dette er dårlig brukervennlighet, da en ekstra DVI eller lignende utgang på tuneren hadde vært fint.
  Men mitt egentlige spørsmål er hvorfor trenger jeg Motorola boksen i det hele tatt? Den boksen kjører en versjon av Linux og tar inn TV-signalet over Ethernet. Dermed ser jeg ikke problemet med å gi ut et program som jeg kan kjøre på min Linux PC, som har et ekstra nettverkskort, slik at jeg kan se TV på PC (og bruke min egen harddisk til opptak)? Jeg leste på en gammel forumpost (minst tre år gammel) at dere arbeidet med en slik løsning for Windows media Center. Hvor er den blitt av?
  Et annet alternativ var at man kunne streame signalet fra en server hos dere, noe alla det NRK har, bare at det var for alle kanalene som jeg betaler for.

  Jeg håper dere kan svare på dette, fordi jeg føler at jeg har gått baklengs inn i framtiden, der min gamle løsning var overlegen deres "nye" på alle måter.

  Svar:
  Våre avtaler med de forskjellige distributørene pålegger oss å kryptere alt innhold for å hindre kopiering og spredning av dette. Når det gjelder NRK vil du se at de ikke sender alt innhold ut på nettet selv. Dette fordi deres rettigheter ikke tillater usikker distribusjon av materialet.

  Når der gjelder bruk av egen pc som tuner er dette noe vi også ser som spennende, men ikke noe vi aktivt jobber med for tiden.
  Besvart: 17. juni 2011 13:50
 25. TV uten ekstern dekoder?

  Spørsmål fra Håvard:

  Dei fleste Tv-tilbydarar tilbyr no smartkort som kan settast rett i TVen så ein slepp ekstern dekoder. Mange med meg ønsker seg nok ein ryddig tv-benk med færrast mulig boksar. Har Altibox nokon planar for tilsvarande løysing? Eventuelt ein sentral dekoder/pvr som kan sende bilde til fleire TVar i huset?

  Svar:
  Foreløpig har vi laget en trådløs dekoder som lar har deg se tv-signaler uten kabler. Med hilsen Herbjørn
  Besvart: 17. juni 2011 14:01
 26. når kommer dere til asker

  Spørsmål fra hilsen :

  hei jeg lurer når kan dere begynne å tilby fiber i asker kommune eller bærum konnue , det er veldig stor folkemengde men ingen fiber alternativer
  !

  Svar:
  Hei -

  Det er hyggelig å høre at etterspørselen etter våre tjenester er stor. Jeg anbefaler at du tar kontakt med den lokale leverandøren for ditt gjeldene område (Lier fibernett i Asker , og Viken Fibernett i Bærum)

  Hilsen
  Per André
  Besvart: 17. juni 2011 14:01
 27. Properitært system

  Spørsmål fra Per Mattis:

  Hei,

  Hvorfor har dere valgt en løsning som til de grader er så låst som deres? Det er ikke mulig med IDTV osv. I tilegg er det umulig å ta backup av innhold, se innhold på en annen TV også videre. Her har det vært en digital tilbakegang. Ikke snakk om innholdleverandører, i USA har man Firewire-tilgang til boksen sin og meste av innhold kommer derifra.

  Etterhvert håper jeg det er mulig å integrere alle bokser inn i TV'en, så slipper man masse rot. P.t. ser det ikke ut som Altibox er konkurransedyktig på dette området. Men, så slipper jeg å tenke på det, dere tilbyr uansett ikke noe i mitt område og utbygging her er nok ikke lønnsomt for dere.

  Svar:
  Per Mattis,

  Dekoderboks som i dag benyttes av bortimot alle distributører av digital-TV er et grensesnitt mellom tjenesteleveransen og TV-apparatet. Utviklingen på tjenestesiden har hittil gått vesentlig raskere enn teknologiutviklingen på TV-apparater. Det betyr at dekoderbokser inntil nå, og i betydelig tid framover, vil være nødvendig, selv om det vil komme flere TV-apparater med muligheter for innebygde dekodere og annen type funksjonalitet.

  Vi vurderer også løsninger som vil kunne gjøre det mulig å få tilgang på flere TV-er i samme husstand til innhold som er tatt opp. Vi tror utviklingen vil gå i denne retningen, men kan ikke si når vi vil ha dette tilgjengelig. Å ta backup av innhold lagret på PVR er per i dag ikke mulig ut fra rettighetsmessige begrensninger. Rettighetsforhold kan være ulike fra land til land.

  Hilsen Leif
  Besvart: 17. juni 2011 14:04
 28. Brudd på GPL-lisens?

  Spørsmål fra nyslipt:

  Noen av PVR-dekoderene til Altibox kommer med programvare som er lisensiert med GPL (GNU General Public License). Denne lisensen krever at kildekoden til programvaren tilbys kunden (evt. mot en pengesum).

  Da jeg spurte om dette på Twitter i oktober, fikk jeg følgende svar:

  @nyslipt Vi ser at du har et poeng. Vi arbeider for å legge koden ut på web. Vi antar vi er klar med dette om noen uker.

  9:34 AM Oct 1st via TweetDeck in reply to nyslipt

  Har dere ombestemt dere? Har lignende situasjoner rundt GPL-kode i utleieprodukter vært prøvd for norsk rettsvesen?

  Svar:
  Hei -

  Open Source informasjonen du etterlyser er tilgjengelig fra vår TV portal på våre hjelpesider (trykk blå knapp fra portalens forside)

  Lykke til!
  Besvart: 17. juni 2011 14:11
 29. LOS

  Spørsmål fra Simon:

  Er det noe håp om å få på plass en avtale med LOS bynett?

  Svar:
  Simon,

  LOS bynett har i dag en annen leverandør enn Altibox. Altibox er alltid interessert i nye markeder for våre tjenester. Per i dag foreligger ingen konkrete planer om avtale med LOS bynett.

  Leif
  Besvart: 17. juni 2011 14:19
 30. Film leie

  Spørsmål fra Sverre:

  Hei,

  Har dere planer om å utvide med flere filmer og nyheter?
  Synes utvalget er alt for dårlig og leie prisene altfor høye!

  Svar:
  Hei -

  Vi jobber hele tiden med å utvide vårt tilbud på Video-kiosken vår, og er i samtaler med nye film leverandører.

  Hilsen
  Per André
  Besvart: 17. juni 2011 14:21
 31. PC/Mac som tunerboks

  Spørsmål fra Henrik:

  Hei

  Altibox bruker jo IPTV-standarden for sine sendinger. Planlegger Altibox å tilby software for PC/Mac som gjør at disse kan brukes som tuner-boks i stedet for dekoderne, for de litt mer teknisk avanserte brukerne?

  Jeg skjønner jo at dekoderutleie også inngår i forretningsmodellen, men en eventuell softwareløsning for PC/Mac vil jo også kunne være en abonnementstjeneste.

  Profittkalkylen er jo langt mer komplisert enn hva dette kommentarfeltet tillater å gjøre rede for, men har dere hatt dette på radaren i det hele tatt?

  Svar:
  Henrik,

  Jeg mener vi kan si radaren vår dekker det meste av de som skjer av utviklingen innen teknologi. Software fr PC/Mac som muliggjør disse brukt som tuner har vi til vurdering, men per i dag er det fremdeles en del tekniske og avtalemessige utfordringer knyttet til dette som må løses. Så på kort sikt vil du nok ikke se dette som et tilbud fra oss.

  Hilsen Leif
  Besvart: 17. juni 2011 14:24
 32. Utbygging i utkant norge.

  Spørsmål fra Odd Bjørnar Bratland:

  Hei.
  Lurer fælt på hvor lenge vi i "utkant" norge må vente til vi får tilbud fra dere?
  Har snakket med en del personer i altibox, og får samme beskjed fra alle: "Vent og se".
  Ok, her jeg bor er det "bare" 2800 personer som bor og kanskje 70% av befolkningen her er intr i fiber. Fiber kabel er lagt inn til bygda fra Mo i rana, men blir jo selvfølgelig en del arbeid selvom kabel er lagt.
  Hemnesberget heter plassen her. Får pr i dag MAX 5Mb fra Telenor, og det er lite når man bruker nettet aktivt til spill og andre linje "krevende" ting.

  Svar:
  Hei Odd Bjørnar -

  Vi leverer i byer og bygder fra Lofoten i Nord til Sokndal i syd. Det er hyggelig å registrere etterspørselen fra Mo i Rana. Vår lokale leverandør Signal leverer allerede i Mo i Rana, og jeg anbefaler at du tar direkte kontakt med de.

  Hilsen
  Per André
  Besvart: 17. juni 2011 14:34
 33. området teie-kaldnes

  Spørsmål fra Karsten Lundqvist:

  hei, jeg lurer på om det er mulig og få fibernett telefoni og tv, pakke. i dette området selvom det allerede er utbygd.

  Svar:
  Karsten,

  Det er Skagerak Fibernett som leverer Altibox-tjenester i området Teie-Kaldnes. Ta kontakt med Skagerak Fibernett (www.sf-nett.no) for å få svar på dette.

  Hilsen Leif
  Besvart: 17. juni 2011 14:34
 34. Utvide tilbudet i møre og romsdal

  Spørsmål fra Jon :

  Har dere planer om å utvide, slik at dere tilbyr altibox i Kristiansund også? Sterkt etterlengtet

  Svar:
  Hei Jon -

  Vi er interessert i så bred dekning som mulig for våre tjenester. Vi er interessert i samarbeid med lokale samarbeidspartnere også i Kristiansund, men har ingen konkrete planer for øyeblikket

  Hilsen
  Per André
  Besvart: 17. juni 2011 14:37
 35. Virtuell PVR in the cloud

  Spørsmål fra Jan Henrik:

  Har dere planer om å lansere en slik tjeneste?

  Det hadde vært fint å kunne "ta opp" programmer uten å tenke på tilgjengelig harddiskplass.

  Opptakene på PVRen er jo håpløs å administrere, siden opptak må slettes manuelt og serieopptak ikke har noe automatisk sletting utifra gitte kriterier.

  Er det planer om placeshifting-støtte, dvs avspilling av opptak og live-TV på f.eks PC, mobil/nettbrett?

  Jeg vurderer å droppe Altibox til fordel for RiksTV/Windows Media Center for å få til drømmeløsningen. Har dere planer om å støtte Windows Media Center?

  Svar:
  Jan Henrik,

  Vi tror også at utviklingen på sikt vil kunne gå i retning av Virtuell PVR in the cloud. Det vil nok ta noe tid før dette blir en realitet. Vi har konkrete planer oom place-shifting for eksempelvis avspilling av live-TV, leide filmer og lokalt innhold på PC/Mac, smart-telefoner og nettbrett. Vi regner med å kunne lansere dette i løpet av 2011. Vi har i dag ingen planer om å tilrettelegge vår løsning spesifikt for Windows Media Centre.

  Hilsen Leif
  Besvart: 17. juni 2011 14:39
 36. internett hastigheter

  Spørsmål fra Erlend:

  I et brev jeg fikk av altibox står det at hastighetene blir raskere fra første juli. er det noen ulemper ved dette siden det ikke er noen ekstra kostnader?

  Svar:
  Hei Erlend -

  Nei, dette er bare en av mange fordeler med Altibox sine tjenester.

  Hilsen
  Per André
  Besvart: 17. juni 2011 14:43
 37. Ny fiber

  Spørsmål fra Odd:

  Hei, da naboen bygget nytt hus sikret han seg den siste ledige fiberkabelen i gata. Er det mulig for dere å blåse inn flere kabler i allerede utbygde områder?

  Svar:
  Odd,

  Du må ta kontakt med din lokale leverandør av Altibox for å få svar på dette.

  Hilsen Leif
  Besvart: 17. juni 2011 14:44
 38. Video on demand

  Spørsmål fra Jørgen:

  Hei,

  hvordan er mulighetene for leie av film i høy kvalitet via Altibox. Tenker da av typen streaming fra nett i HD-kvalitet. Er dette noe dere vil gå inn i fremtiden?

  Svar:
  Jørgen,

  Ja, dette har vi konkrete planer om. Vi håper vi skal være i stand til å kunne lever filmleie via internett i løpet av 2011.

  Hilsen Leif
  Besvart: 17. juni 2011 14:45
 39. Asker

  Spørsmål fra Simen Martinsen:

  Hei!

  Leverer dere til private husstander i Asker kommune?

  Svar:
  Simen,

  Du må ta kontakt med Lier fibernett, som er leverandør av Altibox i Asker, for å få klarhet i om de leverer der du bor.

  Hilsen Leif
  Besvart: 17. juni 2011 14:47

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen