Alternativ IE-fiks for kritisk hull

Det stormer rundt Microsofts nettleser Internet Explorer 6.0 i disse dager. Microsoft skal slippe kritiske sikkerhetsoppdateringer snart, men det kan i verste fall ta tre uker før de slipper disse. Nå har et tredjepartsselskap sluppet sin egen oppdatering for ett av hullene i IE 6.0.

Hullet det dreier seg om er en feil i en såkalt "createTextRange()"-funksjon som brukes i dialogbokser på nettsider. Hvis brukeren besøker nettsider med den ondsinnede koden kan en angriper kjøre vilkårlig kode på PCen. Sikkerhetsselskapet eEye Digital Security har nå sluppet en midlertidig fiks på en oppfordring fra sine kunder. Selskapet understreker at fiksen er kun midlertidig inntil Microsoft slipper den offisielle fiksen.

For ordens skyld, Microsoft fraråder fra å installere den alternative fiksen fra eEye Digital Security fordi de har selv ikke testet den. Den offisielle anbefalingen er å slå av Javascript i nettleseren inntil Microsoft slipper den offisielle fiksen som trolig kommer 11. april når de månedlige sikkerhetsoppdateringene blir sluppet.

Hvis du likevel ønsker å installere den alternative fiksen for Internet Explorer, kan du laste den ned fra eeye.com. Den gjelder IE 5.01 og 6.0.

En annen mulighet er å bruke en alternativ nettleser, for eksempel Firefox eller Opera.

Kilder: Cnet news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen