Alternativ 3D med hodesporing

Alternativ 3D med hodesporing

"Alle veier fører til Rom," heter det ifølge et gammelt uttrykk, og det kan se ut til at noe liknende gjelder for 3D også. Det eksisterer med andre ord mange forskjellige metoder for å frembringe illusjonen av 3D på audiovisuelle medier – med alt fra stereoskopi til hologrammer.

Ulike forsøk på 3D-visning eksisterer også for diverse mobile enheter, som Nintendo 3DS, nettbrett og så videre. På videoen nedenfor blir det eksperimentert med det som kalles "head tracking", eller sporing av hodet:


På videoen blir en 3D-effekt via hodesporing illustrert på en iPad 2. Kameraet i front blir benyttet til å følge bevegelser på brukerens plassering av hodet og hvilken retning ansiktet befinner seg i. Perspektivet i skjermen endres følgelig etter hva slags vinkel man ser fra, og dermed opprettes en 3D-effekt.

Dette eksperimentet er foreløpig kun på forsøksbasis, og er for eksempel ikke en app man kan laste ned. Det er likevel en spennende og potensielt lovende teknikk som kan bli brukt innen spill og annet.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Teknologien må heller ikke være begrenset til Apple-produkter, og bør eventuelt kunne støttes på alle mobiler, nettbrett og liknende som har et frontalkamera og tilstrekkelig prosessorkraft.

(Kilde: Recordere)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen