Test

Altered

Det er gått ni år siden den klaustrofobiske, sjokkerende og internett-hypede grøsseren "The Blair Witch Project" inntok det store lerretet. Nå er en av regissørene (Eduardo Sanchez) bak det nyskapende kultfenomenet igjen aktuell, og presenterer her sitt nyeste verk "Altered". Denne gangen kommer ikke ondskapen fra de dype, mørke skoger, men fra det ytre rom. Vil denne filmen også kunne skrive seg inn i historiebøkene?

Duke og vennene hans burde kanskje ha tenkt seg om først før de fanget et vesen fra det ytre rom.
Duke og vennene hans burde kanskje ha tenkt seg om først før de fanget et vesen fra det ytre rom.

Fra det ytre rom

Fem mann forsvinner, bare fire vender tilbake. Ingen tror på historiene deres om hva som skjedde, men 15 år senere så melder endelig sjansen seg for et realt hevnoppgjør. Da klarer de nemlig å fange en av skapningene som drepte deres venn og ødela livene deres for alltid. Dessverre er ikke planen deres om hevn så godt gjennomtenkt, og det tar ikke lang tid før de igjen blir jaktet på av vesener fra det ytre rom.

Filmen er på sin egen måte nyskapende. Den blander science fiction- og grøsser-sjangeren på en måte vi ikke har sett så ofte før. Vanligvis så inneholder science fiction-filmer en masse teknologisk utstyr og duppeditter som gutter i alle aldre bare kan sikle etter. I denne filmen har de til en forandring droppet alt som heter teknologi og heller konsentrert seg om det som virkelig teller i en grøsser, nemlig monsteret - eller i dette tilfellet romvesenet.

Dessverre har ikke filmen så mange gode kort å spille på. Det virker ikke alltid som filmen helt vet selv hvor den vil med handlingen. "Altered" roter mye frem og tilbake, noe som gir deg inntrykk av at manusforfatterne har slurvet. Historien forteller oss at guttene har forsøkt å fange en av skapningene i mange år, så når de endelig klarer å fange en, så vet de ikke hva de skal gjøre. De tør ikke å drepe den og prøver så å finne ut hvordan de igjen kan sette den fri - noe som ikke helt gir mening. Det hele blir ofte så forvirrende at det kan virke meningsløst og dumt, og det er med på å drepe spenningen.

Til tider så kan
Til tider så kan "Altered" få magen til å vrenge seg.

Ikke bra for magen

I motsetning til "The Blair Witch Project", så satser ikke denne filmen på en klaustrofobisk filmopplevelse langt inne i skogen, men gir deg heller litt mer action og et konkret monster som du faktisk kan se, og vet hva er. Filmen er grotesk, og til tider kan den få magen til å vrenge seg, ettersom skapningen blir mer oppfinnsom og dreper på de mest kreative måter. Dette er nemlig ikke noen skapning som liker å bli fanget - den blir nemlig fort litt hevnlysten selv.

Mange som ser denne filmen tror sikkert at filmen kan nå opp til nivået på "The Blair Witch Project", og regner derfor med en god klaustrofobisk filmopplevelse trygt plassert i sofakroken. Om dette er hva du håper på når du ser filmen, så vil du nok bli skuffet, for denne filmen er langt ifra klaustrofobisk eller skremmende. Til tider er den spennende, men det er også alt.

Konklusjon

"Altered" kan ved første øyekast virke som en klaustrofobisk og skummel filmopplevelse satt langt inne i de dype skoger. Faktumet at regissøren, som også stod bak "The Blair Witch Project", kan være med på å skyte forventningene i været. Dessverre er ikke denne filmen særlig skremmende, men heller dårlig nytt for de med skjøre mager. Dessuten er den rotete så det holder. Filmen har sine stunder, men presterer jevnt over ganske dårlig. Om du først skal se "Altered", så bør du ikke ha skyhøye forventinger.

Altered   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen