Test
Altec Lansing Expressionist Ultra: Karakteristisk designet 2.1-sett

Altec Lansing Expressionist Ultra

Spesifikasjoner
• 2.1-kanals anlegg med innebygde forsterkere
• 6,5" bass, 3" mellomtoner og 1" diskanter
• Frekvensrespons: 40 Hz - 20 kHz (-10 dB)
• Signal-til-støy: >75 dB (@ 1kHz)
• Oppgitt total effekt: 200 W RMS
• Dimensjoner sub: 26 x 38 x 40 cm
• Dimensjoner satelitter: 14 x 18 x 22 cm
• Se flere spesifikasjoner i dette PDF-dokumentet.

Altec Lansing har tradisjonelt vært best kjent for sine mer profesjonelle produkter rettet mot musikk og scene. I 2005 ble selskapet kjøpt opp av Plantronics, som valgte å rendyrke Altec Lansing mer mot forbrukermarkedet, mens proffdelen av Altec Lansing ble skilt ut i et eget selskap.

Nylig ble Altec Lansing igjen solgt, og denne gangen til et investeringsselskap for en brøkdel av prisen. Altec Lansing-navnet skal fortsatt brukes på de mer forbrukerrettede produktene, og Plantronics vil trolig ha rettigheter til å bruke navnet en tid.

Møt Expressionist Ultra

Men uansett eier – tidligere i høst lanserte Altec Lansing et sett 2.1-høyttalere for skrivebordsbruk med en ganske spesiell design. Selskapet hevder settet skal kunne på seg alle mulige slags oppgaver, enten det gjelder spilling på PC-en, musikklytting eller til filmbruk i stua. Det er et ambisiøst mål for et produkt som har en veiledende pris rundt 2000 kroner.

Det er likevel ingen automatikk i at såkalte "PC-høyttalere" låter dårlig. Du MÅ ikke nødvendigvis kvitte deg med ti store lapper eller mer for å få noe som kan kategoriseres som god lyd.

Subwooferen er ganske voksen
Subwooferen er ganske voksen

For det første er det helt tydelig at Altec Lansing har forstått at de fysiske lovene også gjelder for skrivebordshøyttalere. Subwooferen er nemlig ganske så gigantisk – iallfall sammenlignet med satelittene.

Elementet på 6,5 tommer er plassert i et trapesformet kabinett i tre og hele konstruksjonen er tung og solid og gir et bra kvalitetsinntrykk. Delefrekvensen ligger på 180 Hz og strømforsynigen er innebygget.

Satelittene er en annen historie derimot. Plastikken lyser mot oss – og selv om selve konstruksjonen virker greit sammensatt og satelittene står godt plantet på bordet, byr plastkonstruksjonen oss kraftig imot. Bestykningen er en 3-tommers mellomtone, som spiller fra 150 Hz og oppover, og en 1-toms diskant som opererer fra 2500 Hz.

Det er veldig mange måter å oppgi effekten på, og Altec Lansing har valgt å oppgi effekten ved hele 10 % THD. Vi skal ikke gå i noen dyp debatt rundt hva som er relle watt og ikke, men du bør definitivt ta produsentens oppgitte "200 watt" for dette systemet med et par store bøtter salt. Oppgitt lydtrykknivå (SPL) er 106 dB.

Tilkoblinger på bak på subwooferen
Tilkoblinger på bak på subwooferen

Den medfølgende "padda" lar deg styre volum, bass og diskant, og har tilkoblinger for hodesett og AUX. Du får også med en signalkabel med 3,5 mm minjack i begge ender for tilkobling til datamaskin eller andre signalkilder.

Vi noterer oss at eneste tilkoblingsmulighet for signalkilder er via 3,5 mm minijack, enten på selve subwooferen eller fjernkontrollen.

Altec Lansing Expressionist Ultra   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen