"Alt" om sikkerhetshull

Organisasjonen Mitre har med støtte fra Det amerikanske sikkerhetsdepartementet (Department of Homeland Security), opprettet en nettside som skal fungere som et oppslagsverk med informasjon om ulike sikkerhetshull i programvare.

Oppslagsverket har fått navnet Common Weakness Enumeration (CWE), og består av en liste med forskjellige sikkerhetshull i programvare.

Hvert sikkerhetshull har en egen underside med informasjon om hvilke plattformer som er berørt, hvor sannsynlig det er at hullet kan utnyttes og hvilke konsekvenser en eventuell utnyttelse kan få, pluss annen relevant informasjon.

Hensikten med det nye oppslagsverket er å kunne erstatte forskjellige lister fra diverse tekniske selskaper. Det skal være enklere å finne informasjon om de ulike sikkerhetshullene, både for brukere og utviklere av programvare.

Mitre skal ha jobbet med prosjektet i ett og et halvt år, men er det fortsatt karakterisert som en skisse. Det skal etter planen lansers i en endelig versjon i løpet av noen få måneder med en mer komplett liste over sikkerhetshull.

Du finner oppslagsverket på cwe.mitre.org.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen