Alt om Sendo X

Vi kunne i slutten av oktober bringe de første detaljene rundt den nye flaggskips-telefonen til Sendo, og nå har den britiske mobilprodusenten vist frem de fulle spesifikasjonene til sin modell X, som både i form og funksjon er en av de mest spennende og innovative Series 60-telefonene vi har sett på markedet til nå.

Som enhver nyere smarttelefon med respekt for seg selv har Sendo X fått integrert en skikkelig TFT-skjerm, som kan by på 65000-fargers fargedybde og en oppløsning på 176x220 piksler. I likhet med for eksempel Siemens SX1 er de tolv øverste pikslene reservert for statusikoner som batteritid og dekning, som dermed alltid vil være synlig uavhengig av hva man bruker telefonen til.

Den har også fått på plass et 640x480 pikslers kamera, som har vært standard på alle Series 60 telefoner til nå. Nytt i Sendos implementering er imidlertid den innebyggede blitzen, en superglatt søker med hele 30 oppdateringer i sekundet, nedteller-funksjon for selvportretter og modus for fjerning av røde øyer. Man skal dessuten også kunne ta opp videoklipp med 30 klipp i sekundet.

X har 6 MB minne dedikert til kjøring av programmer, som til en viss grad burde bekjempe problemet med at Series 60 telefoner blir både trege og uresponsive når man har lagret mye i minnet deres. Det lagrings-dedikerte minnet til Sendos nye modell er heller ikke noe å kimse av, med en total lagringskapasitet på hele 32 MB tilgjengelig til brukeren fra fabrikken.

En av de mest spennende nyhetene i telefonen er imidlertid minnekortplassen. For det første støtter ikke telefonen bare MMC-kort, men kan også lese de noe dyrere SD-kortene, som åpner for å bruke kort med kapasitet på flere GB. For det andre kan minnekortene byttes ut fortløpende, uten at man er nødt til å skru av telefonen eller åpne dekselet - slik man må med Nokias 3650 og 6600.

Også på lydfronten stiller Sendo X sterkt. Modellen spiller både av WAV, MIDI og ordinære MP3-filer, såvel som 64-kanalers polyfoniske ringetoner. Man har mulighet for å koble til det medfølgende stereoheadsettet om man ikke vil dele lydopplevelsen med andre, eller spille av lyden i full stereo via telefonens to integrerte høyttalere. Eneste mangel her må vel være radio-funksjon.


(Klikk for større bilde)

Ellers har Sendo utstyrt den nye modellen med det meste av nyere teknologi, som for eksempel trippelbånd og støtte for trådløs overføring via både infrarød og Blåtann. Det følger også med en USB-kabel for tilkobling til PC, og man skal blant annet kunne synkronisere både kalender og e-post til og fra telefonen.

Som tidligere nevnt kjører Sendo X på Symbian-platformen med Nokias velkjente Series 60-grensesnitt, noe som åpner porten for det vell av programvare som allerede finnes for Nokias telefoner. Telefonen har forøvrig en solid samling av medfølgende programmer for lesing av alt fra Word, Powerpoint og Acrobat Reader-dokumenter til Zip-filer og over 40 andre formater.

Ellers kommer telefonen med en innebygget versjon av Opera, som muliggjør skikkelig surfing på ordinære nettsteder takket være såkalt Small Screen Rendering, der man stabler nettsider oppover i en lang kolonne. Ifølge Sendo skal det også være mulig å styre telefonen og ringe opp alle kontaktene ved hjelp av tale, uten at man må programmere inn stemmen sin på forhånd.

Til tross for at Sendo X ser ut til å kunne ta rotta på både Siemens SX1 og Nokia 6600 når det kommer til teknologi og programvare, er den ikke noe større. Faktisk er den nærmere en cm smalere enn dem begge, om dog et par millimeter tykkere og 10 gram tyngre enn Siemens SX1 med sine oppgitte dimensjoner på 11 x 4.9 x 2.3 cm og vekt på 120 gram.

Den stiller også sterkere enn dem begge når det kommer til batterilevetid, med en taletid på opp til 7 timer mot maksimalt 4 timer for både SX1 og 6600. Om man skal dømme ut fra spesifikasjonene på papiret ser det dermed ut som om Sendo har utviklet en skikkelig SX1-killer.

Foruten de fulle spesifikasjonene til X, har Sendo også vist frem noe av tilbehøret man kan få til telefonen. Man kan blant annet kjøpe en dokkingstasjon med PC-synkronisering og lademulighet for både telefonen og et ekstra batteri, såvel som et utbrettbart qwerty-tastatur for ekstra rask innskriving av tekst.

Ifølge mobil.se vil Sendo lansere X i utvalgte europeiske land allerede i løpet av de kommende ukene, mens modellen ikke vil dukke opp på det svenske markedet før etter nyttår. Det vil i såfall trolig også gjelde det norske markedet.

I mellomtiden kan man jo korte ned ventetiden med en titt på Sendos hjemmeside, der man både finner spesifikasjoner og flere bilder av X.

Oppdatert 28/11-2003: Sendos PR-ansvarlige, Tanya Pedashenko, har bekreftet ovenfor amobil.no at Sendo X vil lanseres i Norge en gang i løpet av første kvartal. Vi vil selvsagt også kjøre en test på telefonen når den tid kommer.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen