Alt om Ipod Nano

Ipod Nano 4. generasjon

Størrelse: 9 x 3,9 x 0,6 cm
Vekt: 36,8 gram
Skjerm: 2 tommer, 320 x 240 bildepunkter
Lagringskapasitet: 8 GB og 16 GB
Batteri: 24 timer musikk, 4 timer video
Lydformater: AAC, Protected AAC (fra Itunes Store), MP3, MP3 VBR, Audible 2, 3 og 4, Apple Lossless, AIFF, og WAV
Videoformater: H.264, M4V, MP4, MOV
Bildeformater: BMP, JPEG, PNG
Lydfrekvenser: 20 Hz - 20000 Hz
Utganger:
Ipod dock, 3,5 mm jack
Synkronisering:
Itunes 8
Annet: Bevegelsessensor
I butikkene:
Tilgjengelig nå
Pris: 1190 kroner (8 GB) og 1590 (16 GB)

Apple lanserte i går den fjerde generasjonen i Ipod Nano-serien sin, som er den nest minste etter Shuffle i Ipod-familien.

Den nye Nano-versjonen minner lite om den brede og korte spilleren fra forrige generasjon. Apple har istedenfor gått tilbake til formfaktoren de brukte i de to første Nano-utgavene.

Bevegelsessensor snur skjermen

At designen har gått fra bredt til smalt format betyr imidlertid ikke at du mister muligheten til å vise video, album eller annen info i bredskjermsformat.

Nano har nemlig fått innebygd bevegelsessensor, slik at skjermbildet snur seg riktig vei i forhold til hvilken vei du holder spilleren – en løsning flere mobiltelefoner fra både Sony Ericsson og Nokia har fått det siste året.

Skjermen i den nye spilleren har en størrelse på 2 tommer og en oppløsning på 320 x 240 punkter. Dette er de samme spesifikasjonene som skjermen i forrige generasjon.

Bevegelsessensoren kan brukes til mer enn å snu skjermen. For eksempel kan du riste spilleren for å slå over til tilfeldig avspilling av musikk, eller bla gjennom musikkalbumene dine ved hjelp av håndbevegelser. Flere av spillene som er tilgjengelig styres også ved å vippe spilleren frem og tilbake.

"Smart" musikkfinner

Ipod Nano 4. generasjon har fått funksjonen Genius. Dette er et verktøy for å automatisk lage spillelister av låter som passer sammen. Sannsynligvis gjøres dette ved å sammenligne rytmen og frekvensene i de forskjellige låtene, og plassere dem i samme mappe. Liker du å lytte til klassisk og hardrock om hverandre, vil nok det beste være å sortere musikken din på gamlemåten.

Nano skal greie opp til 24 timer med kontinuerlig musikkavspilling før et fulladet batteri takker for seg. Ser du på video holder spilleren ut i fire timer. Dette er verken mer eller mindre enn de tidligere utgavene.

Hvis du bruker Itunes til å overføre musikk til og fra Ipoden din, må du laste ned den nyeste versjonen, Itunes 8 før ting fungerer som det skal. Itunes kan lastes ned gratis fra Apples nettsider.

Noe som kan bli et problem for musikkentuiastene er den begrensede støtten for lydformater. Du kan for eksempel ikke spille av tyngre formater som Flac, og det er heller ikke støtte for Microsoft-formatet WMA.

Fargeutvalget for Ipod har økt de siste årene, og med fjerde generasjons Nano har du enda flere å velge mellom. Totalt leveres den i ni forskjellige farger.

Du får allerede i dag kjøpt både 8- og 16 GB-versjonen av den nye Nanoen. Prisen er på henholdsvis 1190 og 1590 kroner.

(Kilder: Apple.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen