Alt om Googles mobilrevolusjon

Alt om Googles mobilrevolusjon

Under en stor presentasjon mandag lanserte Google selskapets stor mobilsatsning. Etter måneder og år med spekulasjoner ble det enorme samarbeidet med flere giganter i bransjen annonsert. Selskapet har nemlig utviklet plattformen Android, og startet Open Handset Alliance sammen med 33 andre selskaper.

Målet er å utvikle teknologier som betraktelig reduserer kostnaden for utvikling og distribusjon av mobile enheter og tjenester. Analytikerne ser ut til å ha tro på prosjektet.

Les også:

- Rivalene frykter ikke Android
- HTC gir Google sin beste mobil
- Tror på god vekst for Android

Ingen Google-mobil

Mange har spekulert i muligheten for en egen mobiltelefon fra Google, på lik linje med Apples iPhone-satsning. Det har imidlertid vist seg nå at Google ikke vil komme med en egen mobil, selv om det i løpet av andre halvår 2008 vil komme flere mobiltelefoner med selskapets Android-plattform. Selskapet skal imidlertid ha brukt en HTC-telefon med kodenavnet Dream til å vise frem systemet til potensielle samarbeidspartnere.

Blant de store selskapene som er med i Open Handset Alliane finner vi blant annet HTC, Samsung, LG og Motorola. Dette betyr at disse selskapene planlegger egne mobiltelefoner med dette operativsystemet. Navnet og den Linux-baserte plattformen Android kommer fra selskapet med samme navn som Google kjøpte opp i 2005.

Nokia, Sony Ericsson og Microsoft er blant de store aktørene i markedet som ikke har valgt å bli med i dette samarbeidet. De frykter da heller ikke satsningen til Open Handset Alliance.

Vil ha innovasjon

Open Handset Alliance har et mål om å skape innovasjon på mobile enheter, samtidig som de vil gi forbrukerne en langt bedre brukeropplevelse en mye av det som finnes på dagens plattformer. Dette håper de skal skje ved å tilby utviklere en åpenhet som fostrer samarbeid.

Plattformen er nemlig bygget på åpne standarder. Det betyr at det ikke er noen lisenskostnad for å bruke plattformen, i motsetning til praksisen for systemer som Symbian Series 60 og Windows Mobile.

Kildekoden skal fritt kunne modifiseres, men allikevel er det meningen at programmer utviklet for plattformen skal fungere på alle mobilene som bruker den. Håpet er at dette skal bidra til et vell av programmer for mobiler som bruker plattformen.

Allerede neste uke vil Open Handset Alliance slippe programvare som skal gi utviklerne de verktøyene de trenger for å lage applikasjoner til plattformen.

Under kan du se video hvor en del av teamet bak Android forteller om plattformen:Medlemmer i Open Handset Alliance:

- Aplix
- Ascender Corporation
- Audience
- Broadcom
- China Mobile
- eBay
- Esmertec
- Google
- HTC
- Intel
- KDDI
- LivingImage
- LG
- Marvell
- Motorola
- NMS Communications
- Noser
- NTT DoCoMo
- Nuance
- Nvidia
- PacketVideo
- Qualcomm
- Samsung
- SiRF
- SkyPop
- SONiVOX
- Sprint Nextel
- Synaptics
- TAT – The Astonishing Tribe
- Telecom Italia
- Telefonica
- Texas Instruments
- T-Mobile
- Wind River

Les alt om Open Handset Alliance på nettsiden til koallisjonen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen