Alt i ett fra Electrocompaniet

Alt-i-ett-
Alt-i-ett-"high-end": Electrocompaniet Maestro

For dem med litt over snittet interesse for lyd trenger ikke norske Electrocompaniet noen nærmere presentasjon. Electrocompaniet har med Per Abrahamsen i spissen siden 70-tallet produsert lydprodukter i "no nonsense"-kategorien, som stadig har gjort seg bemerket internasjonalt.

Men siden Electrocompaniets første stereoforsterker har det skjedd mye. Nå er det det "digitale hjem" og konsolidering som gjelder – "alt" smelter sammen og snakker sammen – internett, musikk, video, bilder, TV og datamaskin.

Behovet for en boks som takler alt av hjemmets mediebehov på en enkel måte blir stadig større. Og stadig flere produsenter begir seg inn på oppgaven. Så også Electrocompaniet, som har jobbet med en slik boks i lengre tid.

Systemet kalles Maestro og skal demonstreres på Bristol Sound & Vision Show i februar. Blant ingrediensene finner vi Blu-ray-spiller, streaming-mulighet for video og musikk, FM-tuner og en integrert forsteker på 120 watt fordelt på tre kanaler.

En separat forsterker på 2 x 75 watt for bakhøyttalerne kan også kobles til, slik at systemet kan levere 5.1-lyd, hvor bakhøyttalerne mottar signalet trådløst (RF-basert). I tillegg er DAB-tuner og Ipod-docking ekstrautstyr.

Systemet blir tilgjengelig i butikkene i løpet av høsten. Det er definitivt på det rene at vi ikke akkurat snakker budsjettklassen her – heller det stikk motsatte. Veiledende pris skal nemlig være rundt $8000.

Frittstående Blu-ray

Følg oss på Twitter
Følg Audiovisuelt på Twitter

Electrocompaniet vil også lansere sin første separate Blu-ray-spiller på nevnte messe – Prelude BR-1. Heller ikke her tilgjengeligeten kjent, men veiledende pris skal være satt til $3000.

Se også flere bilder av boksen i Electrocompaniets egen CES-rapport.

(Kilder: Dvice, Whathifi, Stereophile, Ultimate AV Mag)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen