Alt håp ute for Abit?

Abit er kjent for sine entusiastkort, kanskje spesielt fra slutten av 90-tallet - med kort som BX6, BH6 og BE6. Nå er fokuset på økonomimodeller, og der er markedet ekstra tøft for tiden.

Abit har vært gjennom mange tunge perioder de siste årene. Først ble det kjent at regnskapstallene for 2004 var blodrøde og at de for 2005 heller ikke var spesielt lystige.

Dette gjorde sitt til at verdien på selskapet gikk ut i fritt fall på børsen og det hele endte med et salg av selskapets hovedkontor i Taipei. For å unngå den store konkursen inngikk Abit et "strategisk samarbeid" med USI (Universal Scientific Industrial) som er en stor global OEM-aktør innen segmentene data og annen elektronikk.

Etter at samarbeidet med USI tok til har en rekke stillinger og avdelinger forsvunnet. Det samme kan man si om salgstallene og nå skal USI i følge rykter vurdere om de i det hele tatt skal satse mer på dette markedet.

Det blir gjort et siste forsøk med Intel 4-serie av brikkesett, skjer det intet der er det trolig kroken på døren for Abits hovedkort. Abit på sin side nekter for at de står i fare for å bli nedlagt.

(Kilder: Digitimes og Fudzilla )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen