Alt går til helvete!

Blod og gørr så det holder – "Botched" følger trenden. Dette er en grøsserkomedie med lavt budsjett som aldri tar seg selv alvorlig. Er det en potensiell kultfilm?

Definitivt ikke et rutineoppdrag

Kjeltringen Ritchie (Stephen Dorff fra Blade) rotet det til på sitt forrige oppdrag, og hans siste sjanse til å rette opp er å få tak i et gammelt og svært verdifullt kors i Moskva. Alt går ikke helt etter planen, og Richie og hans kompanjonger må ta med seg gisler. Problemene har imidlertid så vidt begynt. Richie og kompani stenges nemlig inne i bygningens 13de etasje, og når et av gislene bokstavelig talt mister hodet, går det opp for Richie at de blir jaget av noen seriøst syke personer.

Svisj! Kroppsdelene sitter løst i
Svisj! Kroppsdelene sitter løst i "Botched".

Sikter etter kultstatus

"Botched" er en film som aldri tar seg selv seriøst, og hvor alt virker oppblåst og overdrevet. Humoren er stort sett tåpelig, rollefigurene har null utvikling eller utdyping, og de fleste snakker med tung, russisk aksent. Manuset er en resirkulert røre av utallige gode og ikke fullt så gode filmer, og for en gangs skyld føles det virkelig som om både du og jeg kunne skrevet bedre. Men skaperne av "Botched" må ha gjort noe riktig, for det blir aldri kjedelig, og etter hvert lurer man på hva i all verden for noe dritt de kan finne på nå?

"Botched" kan sies å ha et visst kultpotensiale, men dette oppnås aldri, til det er den altfor anonym. Den prøver nok å gi en slags følelse av B-film, men filmen er ikke dårlig på riktig måte, og da virker den bare dårlig.

Et seriøst problem den har er også at den egentlig ikke fungerer på noe plan, innen noen sjanger. Som grøsser er den helt håpløs, som komedie har den antakeligvis to gode vitser i hele filmen. I begynnelsen av filmen streifer den til og med innom gangster/action, men uansett hvordan man ser på det, så klarer ikke "Botched" å tilfredsstille noen krav.

Med såpass mye negativt å si, er det overraskende at det likevel funker – på en måte. Filmen er et skikkelig rot, og det er vanskelig å si nøyaktig hva den vil, men resultatet er en film som faktisk er ganske severdig.

I
I "Botched" slipper ingen unna uten en liten skramme.

Et hode her, en hånd der...

Toleransen til filmtilsynet angående aldersgrenser har blitt mye større de siste årene, da er det overraskende å se at "Botched" har fått 18 års aldersgrense. Ja, den er blodig som bare det, men i forhold til filmer som "Saw" er dette "Sesam stasjon". Alt er så tåpelig at volden blir tegneserieaktig, og når hender faller av går det aldri an å tro at det faktisk er en ekte hånd.

Konklusjon

Filmen mislykkes egentlig med det meste den prøver på. Humoren funker ikke, filmen er aldri skremmende og volden og grusomheten har minimal effekt. Likevel har "Botched" en litt merkelig appell, og som den røren den er, er den givende – på sin egen, lite flatterende måte.

DVD-utgivelsen kommer uten ekstramateriale.

Botched

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen