Illustrasjonsbilde. Dette bildet viser Samsung Galaxy Note 3.
Teknofil
Illustrasjonsbilde. Dette bildet viser Samsung Galaxy Note 3. (Bilde: Samsung/Teknofil.no/montasje)

Alt vi vet om Samsung Galaxy Note 4

Vanntett sværing på vei fra Samsung?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mobiltelefonprodusentene slipper hele tiden nye modeller på markedet, og snart er tiden inne for en oppdatering til Samsungs Note-portefølje. Her er alt vi vet om det som sannsynligvis blir hetende Samsung Galaxy Note 4!

Sensor for ultrafiolett stråling?

Vi vet allerede at det er en Note-telefon på vei, for Samsungs toppsjef J. K. Shin har allerede hintet om det. Med den tvilen ute av veien kan vi begynne å oppsummere hva vi tror denne enheten faktisk skal være

Grensesnittet i Note 4 blir nok mistenkelig likt det i Galaxy S5. Fingeravtrykkssensoren i hjem-knappen er nok også på plass.
Grensesnittet i Note 4 blir nok mistenkelig likt det i Galaxy S5. Fingeravtrykkssensoren i hjem-knappen er nok også på plass.Foto: Finn Jarle Kvalheim/Amobil.no

Først og fremst: dette blir en svær telefon. Den vil nok få den samme perforerte baksiden vi allerede har sett på Galaxy S5, men utover dette er det lite man kan si om utseendet. Rent utenom skjermstørrelsen selvsagt, som forventes å holde seg på småstore 5,7 tommer, slik som forgjengeren, samt at selve kjennemerket på Note-serien – pennen – selvfølgelig er på plass.

Noe av det mer interessante rent fysisk er nok også at telefonen høyst sannsynlig blir vann- og støvtett, slik som S5 er. Det er også ventet at fingeravtrykkssensoren i samme modell videreføres til Note 4, samtidig som en pulsmåler og – interessant nok – en sensor for ultrafiolett stråling også skal være på plass.

Ultrafiolett stråling? Hva? Skal telefonen passe på at du ikke blir solbrent? Ja, det kan den nok brukes til, men det er kanskje ikke bare det som er tanken bak sensoren. Den skal ifølge ryktene først og fremst brukes til å regulere lysstyrken på skjermen når du er ute, noe som jo ikke høres så dumt ut.

Bedre skjerm og hjemmelagd chip

I Europa vil du sannsynligvis kunne kjøpe telefonen med Samsungs egen Exynos 5433-chip, minst 3 GB minne (RAM) og 32 GB lagringsminne under huden. Støtte for minnekort er selvfølgelig også på plass. Det er ventet at skjermen på 5,7 tommer får en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, også kjent som 2K. Det er også dette som sitter i LGs nye fartsmonster, LG G3.

Ultra Power Saving Mode er nok en av funksjonene som videreføres inn i Note 4.
Ultra Power Saving Mode er nok en av funksjonene som videreføres inn i Note 4.Foto: Finn Jarle Kvalheim/Amobil.no

Hovedkameraet, levert av Sony, er ventet å være på 16 megapiksler, mens frontkameraet kanskje blir på 3,7. Det mest interessante med dette er at førstnevnte sannsynligvis vil få optisk stabilisering, noe S5 mangler.

Utover dette støtter telefonen alle de nyeste teknologiene, og vil sannsynligvis få alle de nye funksjonene vi så komme med S5. Det er dessuten ventet at den mye omdiskuterte fingeravtrykksleseren vil kunne gjenkjenne ulike fingre og bruke disse fingrene som snarveier til funksjoner og apper.

Måneder til lansering

Ifølge ryktene vil Note 4 få kodenavnet SM-N910, så dersom dette nummeret etterhvert dukker opp i ytelsestester vil nok teknoverdenen få det med seg. Det er uansett noen måneder igjen med venting til 3. september, da det er ventet at telefonen vil bli lansert.

Samsung har flere nyheter på lager:
Disse fem Samsung-mobilene får Android 4.4 KitKat »

(Kilde: Phonearena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen