Illustrasjonsbilde. Telefonen du ser over er en Google Nexus 5.
Teknofil
Illustrasjonsbilde. Telefonen du ser over er en Google Nexus 5. (Bilde: Google)

Alt vi vet om Nexus 6

Ekstrem oppløsning i sikte.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Googles Nexus-serie begynner å få noen år på baken, og det er en stund siden Nexus 5 var ny nå. Dermed begynner det å bli på tide at Google lanserer neste modell i serien, som sannsynligvis enten blir navngitt Nexus 6 eller Nexus X. Her er alt vi vet om telefonen så langt.

Enorm oppløsning

De to siste generasjonene har LG stått bak Nexus, men nå ser det ut til at det er Motorola som får æren av å produsere telefonen. Et nylig lekket dokument nevner ifølge Pocket-lint navnet «Shamu», som har vært kodenavnet til Nexus-telefonene en god stund. Det interessante er imidlertid at denne Shamu-telefonen har blitt testet på ytelsestester, og viser at det er snakk om en helt ny telefon. 

Testene viser også at telefonen får en 5,2 tommers skjerm, med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, også kalt QHD. Dette gir en enorm pikseltetthet på smått utrolige 565 ppi, noe som det kan diskuteres om i det hele tatt er en fordel ettersom punktene allerede ved 400-merket blir så små at du ikke kan se dem med det blotte øye.

64-bit-prosessor

Om ryktet stemmer, blir Nexus 6/X svært lik Motorola Moto X.
Om ryktet stemmer, blir Nexus 6/X svært lik Motorola Moto X.Foto: Nexus6now.com

Ytelsestesten viser også at det sitter en Snapdragon 805-prosessor med 64-bit-egenskaper under panseret, noe som er logisk i og med at Android L er den første versjonen av operativsystemet som støtter 64-bit-prosessorer. Hovedkameraet ser ut til å bli på 13 megapiksler, mens frontkameraet blir på 2,1 megapiksler. Batteriet legger seg sannsynligvis på 2500 mAh, mens minnet (RAM) i testen viser seg som 3 GB.

To farger?

Stort mer vet vi ikke, rent utenom at det sannsynligvis blir både en svart og en hvit utgave, samt at det enkle, rene designet fra forgjengerne videreføres. Prisen ser ut til å legge seg på rundt 350 dollar, eller omtrent 2 300 norske kroner. Med tanke på at vi bor i Norge burde du nok i hvert fall legge på en tusenlapp den prisen, men det er uansett snakk om en veldig hyggelig pris for en svært godt spesifisert telefon.

Glad i Nexus-telefonene?
Her kan du se samtlige av de nåværende telefonene bli startet samtidig »

(Kilde: Pocket-lint)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen