Alt klart for Samsungs strømgjerrige mobilbrikke
(Bilde: shutterstock.com)

Alt klart for Samsungs strømgjerrige mobilbrikke

«Galaxy S6»-prosessoren Exynox 7 Octa er klar for masseproduksjon.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den sør-koreanske elektronikkgiganten Samsung har gitt klarsignal for masseproduksjon av sin nye mobilprosessor: Exynos 7 Octa. Den 64-bit systembrikken skal lages med 14 nanometers produksjonsprosess med FinFET-teknologi.

Dette kommer ikke som noen stor overraskelse – allerede før jul var det klart at Samsung også vil stå bak Apples kommende A9-brikke, som produseres på samme måte.

Med FinFET menes transistorer der lederen går opp i selve gaten, som en slags «finne». Dermed vil gaten kunne stoppe strømmen fra tre kanter, noe som gir bedre kontroll på effektforbruket og potensielt høyere frekvenser.

Foto: Samsung

Ifølge tall fra Samsung er det snakk om opp til 20 prosent økning i ytelse, mens strømforbruket kan reduseres med nærmere 35 prosent.

Det er forventet at den nye brikken blir å finne i Samsungs kommende flaggskip Galaxy S6, og det har allerede dukket opp ytelsestester som viser hva vi muligens kan vente oss.

Godt tak på konkurrentene

Samsung har jobbet hardt med å få på plass sin 14nm FinFET-teknologi, og har med dette fått et overtak på konkurrentene. Teknologien var en avgjørende faktor da selskapet fikk tilbake avtalen om å levere Apples prosessorer, og legger et større press på Qualcomm, som tidligere har levert prosessorene til Samsungs toppmodeller.

Qualcomms nye topprosessor Snapdragon 810 skal produseres hos Samsungs konkurrent TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), de samme som i sin tid kapret jobben med å lage Apples A8-prosessor. TSMC vil selv vil gå fra 20nm til 16nm i løpet av året, men før de kommer skikkelig i gang, er det altså Samsung som sitter med de beste kortene.

Qualcomm har likevel mange kunder:
Disse produsentene satser på Snapdragon 810 >>>

Kilde: Android Authority

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen