Forestill deg et slikt område på hele skrivepulten, eller på dashbordet i bilen. (Bilde: Tactonic Technologies)

Alt kan bli en styreflate med disse

Supersensitive, tynne plater kan være et glimt av framtiden.

Forestill deg en bærbar datamaskin hvor styreplaten er overflødig, og du heller kan bruke hele håndleddsstøtten som en styreflate. Eller hva med rattet mens du kjører i bilen din, eller dashbordet, for den saks skyld. 

Tactonic Technologies ser for seg akkurat dette, og mye, mye mer. 

Kan gjøre "alt" berøringsfølsomt

I dag er det gjerne bare skjermer og spesifikke felter på datamaskiner og annen elektronikk som er berøringsfølsome. Vi må vite hvor vi skal trykke for at maskinen skal reagere, og i de fleste tilfeller klarer dagens teknologi bare å skille mellom to ulike trykk: Ikke noe trykk, og trykk. 

Med Tactonic Technologies nye berøringsfølsomme plater kan omtrent hvilken som helst overflate forvandles til berøringsfølsomme felt, med ekstrem presisjon. Platene, eller "tiles" som selskapet kaller dem selv, klarer å skille mellom hele 4096 trykknivåer. De kan i tillegg seriekobles, slik at store felter kan dekkes av platene, og gjøre for eksempel en hel skrivepult berøringsfølsom. 

Uendelige muligheter

Mulighetene med en slik teknologi er mange, og det er vanskelig å forestille seg alle. Bare se for deg en mobil som vet hva du føler basert på hvordan du holder den, en hel pult som kan "våkne" ved en enkel berøring eller stoler som kunne hjelpe deg til å sitte riktig. 

Det er rett og slett uendelig mange ting som kunne blitt forbedret med slike plater, og selskapet har så langt vært i kontakt med både bilselskaper, designfirmaer og mobiltelefonutviklere for å se an mulighetene. 

 Se en demonstrasjonsvideo under, for å skjønne hvordan Tactonic-platene fungerer: 

 

Hva tror du platene kan brukes til? Hvor ville du helst hatt dem? Kanskje den nerdete PC-pulten med innebygde høyttalere hadde dratt nytte av dem »

(kilde: Tech News Daily)

 

Kommentarer (5)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen