Alt-i-ett-kort fra SE

Med et mobilkort i datamaskinen kan man surfe på internett overalt hvor det er mobildekning, enten det måtte være på kafé eller ute på sjøen. Akkurat det har blitt stadig mer populært det siste året, ettersom 3G-nettet endelig har gjort det mulig å nå en akseptabel hastighet på 384 Kbps.

Sony Ericsson lanserte i dag det nye innstikkskortet GC99 for eiere av bærbare datamaskiner. Dette har i likhet med sin forgjenger både støtte for EDGE og 3G, som gir muligheten for å koble seg mot nettet med opp og ned-hastigheter på henholdsvis 247 / 123 Kbps og 384 / 384 Kbps.

Den store nyheten med GC99 er at kortet også har støtte for vanlige trådløse nettverk. Fordelen med dette er at man kan ta i bruk trådløse internettsoner der disse finnes.

Slike soner er ofte gratis eller billigere å bruke enn mobilnettet. De åpner dessuten for at man kan nå atskillig høyere hastigheter, siden båndbredden til mobilnettet ikke lenger er flaskehalsen (så fremt internett-tilkoblingen ikke er raskere enn 54 Mbps).

De fleste nye bærbare har allerede innebygget støtte for trådløse nettverk, men med Sony Ericssons nye kort får også eiere av eldre datamaskiner muligheten til å ta i bruk slike soner med trådløse nett.

Antallet trådløse soner har eksplodert i Norge det siste året, og i dag kan man blant annet surfe gratis på internett både hos Peppes Pizza, Statoil og et vell av hoteller og kaféer.

Kortet vil ikke være bundet til noen bestemt operatør, og skal derfor fritt kunne brukes verden over. Det har støtte for samtlige fire GSM-bånd, og kan derfor brukes både i det nordamerikanske GSM 1900-nettet såvel som i de søramerikanske GSM 850-nettene.

Bundet alternativ fra Netcom
Netcom tilbyr allerede i dag et eget innstikkskort kalt Connect, men dette har en rekke svakheter i forhold til produsentenes egne kort.

For det første er Connect sperret til bruk i Netcoms eget mobilnett, noe som betyr at det blant annet ikke kan brukes i Telenors 3G-nett. For det andre har det ikke støtte for trådløse nettverk. Sist, men ikke minst, tvinger Netcom kundene til å velge mellom EDGE og UMTS, da operatøren ikke tilbyr noe kort med begge teknologier i ett.

Med Sony Ericssons nye kort vil man takket være EDGE-støtten ha hastigheter på opp mot 200 Kbps uansett hvor man befinner seg i landet, samtidig som man kan utnytte hastigheten til 3G-nettet der hvor det finnes.

Kortet planlegges ut i butikkhyllene i løpet av fjerde kvartal. Versjonen uten støtte for trådløse nettverk, GC95, skal dukke opp allerede i tredje kvartal. Skal du ha et datakort med 3G-støtte i dag, finnes det to alternativer på det norske markedet; Netcom Connect UMTS og Globetrotter Fusion.

For mer informasjon om hvordan du kan få mobilt internett på din bærbare vil vi anbefale å lese vår guide Ut i naturen - med bredbåndslinje.

(Kilder: Netcom, Sony Ericsson)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen