ALSO kjøper finske GNT

For 50,1 % av GNT, som selv nylig overtok eierskapet av SMG, må ALSO ut med CHF 57,7 millioner. Netto omsetning for ALSO, som har hovedkvarter i Sveits, vil som følge av kjøpet øke til CHF 5 milliarder, eller drøye 25,6 milliarder kroner etter dagens kurs (512,73). De vil dermed bli den fjerde største IKT distributøren i Europa. Det kan ta inntil 6 uker før endelig oppgjør, da dette avhenger av at Europas konkurransemyndigheter godkjennter sammenslåingen.

ALSO Holding AG har opsjon på å innen utgangen av 2010 kjøpe de resterende 49,9% i GNT Holding Oy. Prisen for et slikt eventuelt kjøp vil baseres på GNT gruppens netto inntjening i 2007 eller 2009, avhengig av når opsjonen benyttes. GNTs toppledere vil fortsette å lede GNT gruppen, som vil beholde navnet sitt og vil være en selvstendig enhet i ALSO gruppen.

For ALSO sin del, som markedsleder i Sveits og nummer fire i Tyskland, er kjøpet et steg i retning av deres ekspansjons- og internasjonaliseringsstrategier. Erhvervelsen gir ALSO et kundegrunnlag på 25 000 fordelt på 9 land og øker porteføljen fra 60 til 250 leverandører. Totalt vil det være 1 500 medarbeidere i selskapene.

(Kilde: Pressemelding fra GNT)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen