Alltid på vakt

De fleste har vel opplevd situasjoner der man har lagt fra seg videokameraet på feil tidspunkt. Enten det er junior som scorer sitt første fotballmål eller onkel som velter over bryllupskaken er det like frustrerende å ha forglemt seg og mistet muligheten til å forevige de neste ukenes samtaleemne på film.

Det er slike situasjoner det nystiftede selskapet Deja View har forsøkt å gjøre noe med i utviklingen av sitt nye Camwear-kamera, som skal være det første videokameraet i verden som aldri lar deg gå glipp av de spesielle øyeblikkene og som sørger for at du klarer å kapre dem på film gang på gang.

Prinsippet er like simpelt som det er genialt. Kameraet filmer kontinuerlig, og har til enhver tid de siste 30 sekundenes hendelser lagret i hurtigminnet. Så snart brukeren opplever noe han vil ha lagret på film, klikker han på en knapp for å få lagret det siste halve minuttet med opptak og kan dermed få med seg hele hendelsen selv om han ikke var oppmerksom på den fra begynnelsen av.

For å gjøre det enklest mulig for brukeren å filme med kameraet, har dessuten Deja View åpnet for å feste det til et sett med briller eller til en caps. På denne måten skulle opptaket fra kameraet til enhver tid følge brukerens synsvinkel, uten at vedkommende må anstrenge seg med å holde det opp mot ansiktet.

Kameramodulen festes med en kabel til selve hovedenheten, som blant annet rommer utganger for tilkobling til TV, datamaskiner og lignende. Enheten bruker SD-kort for lagring, og det medfølgende 64 MB kortet, som skal romme 18-20 opptak i standard 30-sekunders lengde med lyd, kan byttes ut med kort med kapasiteter helt opp til 512 MB.

Den portable utformingen til Camwear har riktignok innebært visse kompromisser i forhold til opptakskvaliteten. De MPEG4-baserte opptakene får kun en oppløsning på 320x240 piksler, og enheten har dessuten kun batterikapasitet nok til å filme i 4 timer. For mange vil nok imidlertid muligheten til å bli selskapslivets nye Pulitzer-kandidat overskygge disse minusene.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen