(Bilde: Shutterstock.com/Sorbis)

Alligator rappet kamera

Returnerte fotoutstyret åtte måneder senere.


Hva alligatoren skulle med kameraet er uvisst, men for åtte måneder siden stakk en truende tanngard med bein og hale av med Mario Aldecoas Canon 60D-kamera.

Aldecoa regnet kameraet som tapt for alltid, men nylig leverte jaggu reptilet kamerautstyret tilbake.

Risikofylt fotografering

EOS 60D tåler en støyt.
EOS 60D tåler en støyt.

Mario Aldecoa jobber ved en alligatorfarm i Florida som arrangerer ulike show for turister, men på fritiden er han en ivrig naturfotograf. Og det var nettopp ved en tilstelning for de ansatte ved denne farmen at en av de firbente barberbladene kom litt i nærmeste laget.

Aldecoa hadde installert seg med stativ og kamera i vannkanten, klar for å knipse blinkskudd av hundre par lysende alligatornøyne, da et hissig eksemplar forsøkte å få seg litt nattmat og snappet gapet igjen rundt kameraet.

– Jeg kastet meg over stativet, men alligatoren rev det ut av hendene mine. Hadet bra, kamera, gjenfortalte Aldecoa til GrindTV.

Dagen etter lette fotografen og kollegaene iherdig etter stativ og kamera, men fotoutstyret var søkk vekk.

Les også: Slik er Canon 60D

Takk for lånet

Aldecoa regnet, ikke helt uberettiget, utstyret som tapt for alltid. Men det var frem til en dag nå nylig.

En av de andre ansatte ved alligatorfarmen oppdaget nemlig en dag at en av de snappende skinnveskene hadde et kamera snurret rundt foten. Vedkommende fikk så tak i kameraet og ringte Aldecoa.

Kameraet hadde antagelig vært med alligatorene på mer enn én fuktig fest, for det var i en særdeles dårlig forfatning. Men til Aldecoas store overraskelse, lot minnekortet seg avlese uten problemer og han kunne hente ut bildene han hadde risikert livet for å ta.

Om reptilet takket for lånet, vites ikke, men Aldecoa fotograferer fremdeles de firbente barberbladene – nå fra en større avstand.

Har du mistet kameraet ditt til en alligator eller kanskje en moskus? Her har du våre tips til hvordan du kan gjøre et kamerakupp »

(Kilde: grindtv.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen