Allied Telesyn med nye produktgrupper

TenQ er i følge Venturio Intierie, markedsdirektør for nye teknologier i Europa, et nytt trådløst system som skal sørge for sømløs kommunikasjon via ulike standardarder og rask forflytning.

Blant annet viste Allied en demonstrasjon fra en undergrunnsbane i Hong Kong og en motorvei i Japan der det var overføring av video i sanntid, samt surfing på nett over lengre avstander. Teknologien skal fungere med hastigheter opp mot 360 km/t, noe som bør holde for de fleste.

Det mest spennende med produktet er at det fungerer med flere forskjellige teknologier. Her kan 802.11a/b/g benyttes sammen med WiMax, GPRS, 3G og fremtidige standarder for trådløs kommunikasjon. På grunn av den raske overflytningen mellom basestasjonene skal man ikke miste noe data. Det er også mulig å flytte seg til et annet subnett uten å miste data. Det som skjer da er at en agent får beskjed om at IP-en er forandret og videresender data fra den opprinnelige adressen automatisk til den nye adressen.

Her til lands er de mest naturlige stedene å bruke dette systemet i offentlig transport som jernbane, trikker, undergrunnsbaner, busser og båter. Det kan da bli langt enklere å få tilgang til internett om man reiser med tog i forhold til GPRS, EDGE og UMTS som man bruker i dag.

Produktene til Allied inneholder i første omgang trådløse basestasjoner med versjoner for både innendørs og utendørs bruk. For operatører kan det være verdt å fortelle at backbonet kan brukes som mesh-nettverk, fiber, TP og trådløse broer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen