Allianse for mobilbilder


Snart kan de fremkalles...

Bruken av mobilkamera har eksplodert det siste året og trenden ser ikke ut til å snu seg. Mens man med vanlige kamera har en ekstra byrde, er et innebygget kamera i mobiltelefonen noe man alltid har med seg. Analytikere mener derfor at mobilkamera vil erstatte vanlige digitalkamera i nær fremtid.

På grunn av disse dramatiske spådommene dannet selskapene Canon, Epson og Hewlett Packard nylig en samarbeidsallianse som skal sørge for at det i fremtiden finnes teknologier som er tilpasset de nye kameraene. De tre selskapene, som står for mesteparten av verdens printere, ser muligheter i fremtiden for at folk kan skrive ut sine egne foto hjemme - i samme kvalitet som man får ved proff fremkalling.

Alliansen, som har fått navnet Mobile Imaging and Printing Consortium, har nå fått tre nye medlemmer, som alle befinner seg på mobilsiden. De tre andre partnerene, Siemens, Samsung og Nokia, står til sammen for over halvparten av alt mobilsalg i verden og er uten tvil med på å styrke alliansen.

De seks samarbeidspartnerene har foreløpig satt seg som mål å utarbeide løsninger med fremkalling av mobilbilder mot år 2008. Da mener analytikere at 85% av alle verdens mobiltelefoner vil ha innebygget kamera, og at det samme år vil bli tatt svimlende 37,5 milliarder bilder.

Før den tid er det klart at blant andre Kodak vil begynne å utplassere fremkallingsautomater rundt om i Europa i løpet av 2004.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen