Allerede nå kan du laste ned fremtidens AMD-driver

De røde skjermkortene støtter neste Windows-versjon.

AMD har hatt mye på hjertet de siste ukene, med kunngjøringen av at de vil komme nye skjermskjermkort og beskjed om at det er trolig er slutt for Radeon HD-navnet. Nå åpner selskapet opp igjen, ved å slippe en ferdigstilt driver for Microsofts neste operativsystem.

For i forbindelse med at Microsoft slipper sin nye versjon av Windows (8.1) den 17. oktober, lanserer AMD nå en ny versjon av Catalyst som er godkjent for det nye operativsystemet.

Støtter Windows 8.1

Det er allerede flere uker siden det ble kjent at Windows 8.1 var klart til bruk, men at du måtte vente helt til 17. oktober før du kunne kjøpe det nye operativsystemet. Tiden frem til lanseringen blir derfor brukt av de forskjellige produsentene til å tilpasse programmer og drivere for den nye Windows-versjonen.

AMD er dermed ute i god tid, for nå kan du laste ned nyeste versjon av Catalyst – versjon 13.9 – som altså har blitt sertifisert for Windows 8.1.

Raskere grafikk i World of Warcraft

Men det er ikke bare ny sertifisering som preger den nye versjonen av Catalyst, for Catalyst 13.9 inneholder først og fremst en rekke endringer av feil og mangler mot operativsystemet Windows 7 og 8. Blant annet skal ikke Catalyst Control Center lengre krasje når du lager egne skjermgrupper for Eyefinity, samtidig som det ikke skal være noe problem å lagre disse innstillingene.

Det er også ryddet opp i grafikk som blinker i Far Cry 3, samtidig som det nå ikke skal være fare for at bildefrekvensen faller kraftig når du spiller World of Warcraft med DirectX 9. Det skal også være ordnet opp i problemer knyttet til at Catalyst Control Center krasjer når skjermer slås over i strømsparemodus.  

Du kan allerede nå laste ned den nye versjonen fra AMDs hjemmesider, og de gjelder for alle Radeon-kort som fra og med 5000-serien og oppover.

Vil du vite mer om hvordan et grafikkort fungerer?
Les hele vår guide som steg for steg tar deg igjennom teknologien (Ekstra) »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen