Allens nye film blir sponset av Spania

Barcelona by betaler en million euro til filmen, og regjeringen i den katalanske regionen spytter inn en halv million. Det tilsvarer en tiendedel av filmens budsjett. Mens det hele på høyt hold ses på som en investering, er ikke alle spanske skattebetalere like fornøyd, skriver BBCnews.

– Det er uhørt å gi statlige penger som er så ressurssterk som Woody Allen, sier Marion Getino sier til BBC. Den katalanske avisen EL Periodicos spurte leserne hva de synes, og 75 prosent mente det er ”overflødig” mye å bruke.

En lokal regissør stormer også og sier:

– Her kommer Woody Allen med alle hans penger og all sin suksess og de hjelper han? Jeg kunne laget fem filmer med hans budsjett, sier han til BBC.

Dette blir Allen og Johanssons fjerde film sammen, dette bildet fra
Dette blir Allen og Johanssons fjerde film sammen, dette bildet fra "Scoop".

Ikke alle raser

Andre mener at filmprosjektet vil promotere Barcelona på samme måte som "Ringenes Herre" var god reklame for New Zealand. Barcelonas ordfører, Jordi Hereu sier;

– Dette er en enorm reklame for byen, og vil bli sett verden over.

Presidenten for de Spanske filmprodusentenes forsamlingen, FAPAE, sier;

– Regissøren er kanskje amerikansk, men alt fra kunstregissøren til teknikerne er spanske, så de er faktisk en spansk film og gir derfor den spanske industrien et stort løft.

Enda en film med Scarlett

Filmen spilles med amerikanske Scarlett Johansson og de spanske skuespillerene, Penelope Cruz og Javier Bardem. Selv om storyen er hemmelig går ryktene om at det dreier seg om et kjærlighetsdrama hvor Cruz og Johansson kjemper om den samme mannen. Allen sier at hans nye film vil være ”et kjærlighetsbrev til Barcelona, og fra Barcelona til verden. ”

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen