Alle ukens spillanmeldelser

Med stortitler som Call of Duty: Modern Warfare og NHL 2K10, test av DJ Hero og nok et Star Wars-spill har det vært en begivenhetsrik uke hos vårt søstermagasin Gamer.no.

Vi har plukket ut åtte av ukens spillanmeldelser og gir deg en kort versjon av hver test. Og her er det mye forskjellig å velge mellom: Star Wars får tilnærmet slakt, en hockey-krig har fått sin vinner, en etterlengtet Call of Duty-test og gærne hoppeballer er noe av det som står på menyen.

LocoRoco: Midnight Carnival
Plattform: PSP
Karakter: 7/10

I LocoRoco styrer du en av flere ulike baller som går under navnet LocoRoco. Med disse skal du hoppe, rulle og fly på luftstrømmer gjennom forskjellige todimensjonale kart.

LocoRoco: Midnight Carnival er ein artig vri på serien. Det gir en herlig plattformfølelse som veldig få andre spill byr på for tiden. Samtidig har utviklerne kanskje gjort det hele litt for vrient. Du suser gjennom nivåene og rett inn i livsfarlige situasjoner det kan være veldig vanskelig å komme seg ut av. Fiender ligger på lur overalt, og selv om utfordringen for det meste er god, blir det litt i overkant til tider.

Det er likevel her LocoRoco-magien kjem inn. Selv om du blir frustrert og slår av maskinen rett etter at du har blitt grusa av spillet, tar det bare noen kjappe blikk mot PSP-en og noen sekunder med indre diskusjon før du plukker den opp og prøver en gang til.

Les hele testen av spillet hos Gamer.no.


NHL 2K10
Plattform: Xbox 360, Playstation 3
Karakter: 6/10Det er ikke bare på sportsarenaene man finner heftige rivaleri. Det pågår stadig dueller mellom sportsspillene som skal imitere den virkelige verden. EA og 2K Games har et par gående, men det er utvilsomt hockeyrivaleriet som står sentralt i år. Dette skyldes først og fremst den fantastiske kritikken EA Sports sitt spill har fått, og vår anmelder kalte det tidligere i høst for «det komplette sportsspill».

Det er dessverre mer enn hva man kan si om 2K sitt forsøk. Det er ikke dermed sagt at det er et dårlig spill, men det har sine skavanker og det er tydelig at spillet har kvaliteter som kan bidra stort etter noe videreutvikling. NHL 2K10 lider av en aldri så liten personlighetskrise, og i stedet for å ta overgangen til svane så har den stygge lille andungen heller blitt en klumsete albatross. Det er verken pent eller smidig, men det er stort og brutalt. Her får du ingen finesse eller nevneverdig realisme, men hvis du er villig til å inngå et kompromiss så får du en uformell arkadeopplevelse hvor fart og spenning står i første rekke.

Les hele testen av spillet hos Gamer.no.


Call of Duty: Modern Warfare 2
Plattform: Xbox 360, Playstation 3, PC
Karakter: 9/10Modern Warfare 2 er nok en gang en hyllest til actionsjangeren, med et heseblesende, høyintensivt og ekstremt tempofylt gameplay. Spillet sluker deg og sender deg i en sentrifuge med skyting, eksplosjoner og annen militærerotikk, før det spytter deg ut i den virkelige verden igjen – som en svett og dvask spesialsofasoldat.

Call of Duty: Modern Warfare 2 er en glimrende etterfølger til et fantastisk spill. Det finner på ingen måte opp kruttet på nytt, men kommer med en bedre, mer interessant historiedel, en helt ny spillmodus i form av spesialoppdragene og en finjustert flerspillermekanikk.

Spillet har ingen utpregede feil, men når man allerede har fått så mye, skulle man for eksempel ønske at man også hadde samarbeidsmodus i kampanjedelen eller interaktive kjøretøy og miljøer som tar skade i flerspiller.

Les hele testen av spillet hos Gamer.no.

The Trial and Execution of Guybrush Threepwood
Plattform: PC, Nintendo Wii
Karakter: 7/10Nå er denne sesongen av Tales of Monkey Island på hell, og snart er det slutt. Det bærer også Chapter 4: The Trial and Execution of Guybrush Threepwood preg av. Vår kreative helt er tilbake på Flotsam Island (kjent fra første episode), og det er duket for et endelig oppgjør med den gale professoren på øya. Men først må Guybrush komme seg ut av rettens klør; han er nemlig anklaget for en hel rekke lovbrudd, og alle straffes med døden.

The Trial and Execution of Guybrush Threepwood er i mine øyne sesongens svakeste episode til nå, men det betyr ikke at det er dårlige saker vi får servert her. Spillet er gjennomført solid fra ende til annen, og selv om handlingen sliter litt med logikken og humoren bærer større preg av klisjeer nå enn tidligere, er helhetsopplevelsen fortsatt god.

Guybrush havner i mange absurde situasjoner, med mange spennende utfordringer som må overkommes, og de tre-fem timene det tar å fullføre episoden er veldig hyggelige. All gjenbruken fra tidligere episoder irriterer likevel litt. Riktignok er det ikke verre enn i en typisk Sam & Max-episode, men Tales of Monkey Island har til nå vært så godt som fritt for resirkulert innhold, og derfor er det litt skuffende å få så mye av det her.

Les hele testen av spillet hos Gamer.no.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen