Alle mobiler får samme kabel

Alle mobiler får samme kabel

Bransjeorganisasjonen OMTP (Open Mobile Terminal Platform) har etter lange samtaler kommet opp med et forslag som skal føre til en enkelt, universell USB-tilkobling for alle mobiler. Tilkoblingen vil være basert på Mikro-USB og vil både lade mobilen og koble den til PC-en.

Dette vil ikke minst føre til at det blir langt enklere å låne kabler av andre enn tidligere. Da vil jo de fleste mobiler benytte identiske kabler, i stedet for slik situasjonen er i dag, der stort sett alle produsentene benytter forskjellige kabler.

Les også:

- Mot slutten på minnekortkaos
- Bedre Bluetooth med EPO
- Slutt på ladehelv...

Bra for miljøet

En av mobilprodusentene som har hatt en viktig rolle i arbeidet for en felles kabelstandard er Nokia. I tillegg til fordelen dette samarbeid har for brukeropplevelsen, fremhever selskapet blant annet fordelene dette vil ha for miljøet.

- Ved å redusere antallet kabler som trengs for mobil datatilkobling kan vi forbedre brukeropplevelsene i våre egne terminaler, samtidig som vi minsker byrden på miljøet, sier direktør for portfolieplanlegging Markku Verkama hos Nokia.

OMTP består av ni fullverdige medlemmer (operatørene AT&T, Hutchinson 3, Orange, SK Telecom, Telecom Italia, Telefonica, Telenor, T-Mobile og Vodafone), samt fire sponsorer (AOL, Ericsson, Nokia og Sandisk). I tillegg er det flere bedrifter fra andre deler av industrien som deltar i konsortiet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen