Alle mobiler får samme kabel

Alle mobiler får samme kabel

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Bransjeorganisasjonen OMTP (Open Mobile Terminal Platform) har etter lange samtaler kommet opp med et forslag som skal føre til en enkelt, universell USB-tilkobling for alle mobiler. Tilkoblingen vil være basert på Mikro-USB og vil både lade mobilen og koble den til PC-en.

Dette vil ikke minst føre til at det blir langt enklere å låne kabler av andre enn tidligere. Da vil jo de fleste mobiler benytte identiske kabler, i stedet for slik situasjonen er i dag, der stort sett alle produsentene benytter forskjellige kabler.

Les også:

- Mot slutten på minnekortkaos
- Bedre Bluetooth med EPO
- Slutt på ladehelv...

Bra for miljøet

En av mobilprodusentene som har hatt en viktig rolle i arbeidet for en felles kabelstandard er Nokia. I tillegg til fordelen dette samarbeid har for brukeropplevelsen, fremhever selskapet blant annet fordelene dette vil ha for miljøet.

- Ved å redusere antallet kabler som trengs for mobil datatilkobling kan vi forbedre brukeropplevelsene i våre egne terminaler, samtidig som vi minsker byrden på miljøet, sier direktør for portfolieplanlegging Markku Verkama hos Nokia.

OMTP består av ni fullverdige medlemmer (operatørene AT&T, Hutchinson 3, Orange, SK Telecom, Telecom Italia, Telefonica, Telenor, T-Mobile og Vodafone), samt fire sponsorer (AOL, Ericsson, Nokia og Sandisk). I tillegg er det flere bedrifter fra andre deler av industrien som deltar i konsortiet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen