Alle får Iphone bortsett fra Norge

Apple ser ut til å lansere sin neste versjon av mobiltelefonen Iphone i løpet av juni måned. Den 3G-baserte modellen er ventet å bli spredd til en rekke nye land over hele verden, men Norge glimrer fortsatt med sitt fravær.

26 nye land
Denne uken ble det klart at mobilgiganten Vodafone skal tilby den nye Iphone-modellen i 10 land over store deler av verden. Blant markedene som får den nye mobilen er Portugal, Tsjekkia, Sør-Afrika, Italia, India og New Zealand.

I tillegg denne geografiske spredningen har Movil sagt at de vil tilby mobilen i Latin-Amerika i løpet av året, skriver Reuters. Selskapet opererer i mange markeder på det amerikanske kontinentet, men markedene som det forventes at Iphone dukker opp i er: Argentina, Brasil, Chile, Colombia, Den dominikanske republikk, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Jamaica, Nicaragua, Paraguay, Peru, Puerto Rico og Uruguay.

Stillhet i Norge
Selv om det er full aktivitet ute i verden ser det ut til at vi må smøre oss med mye tålmodighet her i Norge. Hos Telenor har de i hvert fall ikke noe nytt å fortelle.

- Det er ikke noe nytt å fortelle. Vi registrerer alt som skjer rundt denne mobilen og har fått med oss at det er flere land som nå ser ut til å få den. Det er et spennende produkt som vi håper blir tilgjengelig for våre kunder på en eller annen måte, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til Mobilen.

Samtalene med Apple har pågått i snart ni måneder, men hvorfor det drøyer så lenge med å få en konklusjon har han ikke noe godt svar på.

- Vi innbiller oss nok kanskje at Skandinavia er større enn det faktisk er, forklarer han.

Tidligere var det norske og skandinaviske markedet noe de fleste andre land så mot for å finne ut hva som fungerte. Nå ser det imidlertid ut til at dette har forsvunnet som dugg for solen.

- I hvert fall for Apple, mener Lessum.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen