"Alle" annonserer NVIDIA PCX-kort


GeForce PCX 5300 med PCI Express x16
(Bilde: IXBT)

Kort tid etter at NVIDIA lanserte PCX, kommer nå de store grafikkort-produsentene med pressemeldinger der de annonserer støtte for de nye løsningene. Først ute var AOpen, som annonserte PCX-kort samme dagen som NVIDIA annonserte kortene på Intel Developer Forum.

Leadtek
Leadtek sier i sin pressemelding at de vil har kortene på markedet allerede i april, og fortsetter tradisjonen sin med å sette egne navn på kortene. Leadtek sine PCX-kort blir WinFast PX380 (PCX5950), WinFastPX360 (PCX5750), WinFast PX340 (PCX5300) og WinFast PX180 (PCX 4300). Denne navngivningen er muligens litt tydeligere enn NVIDIA sin, ettersom den klart markerer at GeForce4 MX-baserte PCX 4300 ikke er i samme liga som GeForce FX-kortene.

MSI
MSI sine kort vil derimot få samme navnene som NVIDIA - bare med "Samurai" foran. PCX-kortene til MSI får også en og annen tilleggsfunksjon, da først og fremst svært stillegående drift med to "Twin Flow"-vifter som selskapet sier vil være "stillere enn i et bibliotek". Hvis 26 decibel da kan betraktes som veldig stille, vel å merke. MSI sine kort får også "DOT"; dymaisk overklokkings-teknologi.

ASUS
ASUS annonserer også at de skal komme med kort for PCI Express x16, også de kommer med "hele linjen". ASUS sine PCX-kort får navnene XN5950, XN5750, XN5750N, XN5300 og XN4300. De sier derimot ingenting om når kortene faktisk blir å finne i butikken.

Verken Leadtek, MSI eller ASUS har fortalt oss om hva de endelige spesifikasjonene på kortene deres blir, så vi går ut ifra at dette enten er fordi NVIDIA selv ikke er ferdig med referansekortene enda, eller at de rett og slett ikke har bestemt seg enda.

PCI Express x16 er den nye grafikkbussen til både AMD og Intel-baserte brikkesett som ventes til våren. Det finnes enn så lenge ingen hovedkort på markedet som PCI Express-kort kan plugges inn i, og derfor er det kanskje heller ingen hast med å få kortene ut på markedet.

Pris og tilgjengelighet er ukjent i skrivende stund.

(Kilder: Leadtek, MSI, ASUS)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen