(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Alle viser frem 4K OLED

Men ingen har peiling på når modellene kommer på markedet.

Hardware.no/Berlin: Det er ikke bare TV-er som er tilgjengelige med en gang som vises frem på IFA. Sony, Samsung, LG og Panasonic kunne også vise frem et par prototyper. Vi snakker da om 4K OLED, produkter som trolig kommer på markedet en gang i fremtiden.

Griselekkert bilde fra Samsung.
Griselekkert bilde fra Samsung.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Ingen av kontaktpersonene vi snakket med hadde noen idé om når disse produktene kunne bli tilgjengelige. Produktene var mest stilt ut for å vise at det ble jobbet med dem, og at de hadde kunnskapen til å lage disse produktene.

Kan lage nå, men det er for dyrt

– Det er mest for å vise at vi kan, og at vi også er med på utviklingen av slike TV-er. Det er enda en stund frem i tiden før noe sånt blir tilgjengelig. Det sier Knut-Eirik Rørnes, Key Account Manager TV AV i Samsung.

Sony lar seg presse litt lengre, men de har heller ingen konkrete planer for når en 4K-TV med OLED-panel kan komme på markedet.

Sony er med på leken.
Sony er med på leken.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no– Vi kunne laget dem nå, siden vi tross alt har en på standen vår. Men kostnaden dette har i dag gjør det helt uaktuelt. Det er generelt et problem med OLED, at feilraten er så høy under produksjon. Det kommer neppe noe på markedet før vi får kontroll på produksjonsteknologien. Vi og alle de andre produsentene legger utrolige summer i dette, men enn så lenge har vi ikke kommet dit vi vil. Når det skjer er egentlig umulig å spå. Det forteller Christopher Andersen i Sony.

Fantastisk bildekvalitet

Dette er Panasonic sitt bidrag.
Dette er Panasonic sitt bidrag.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Med en slik TV slipper man å velge mellom OLED og 4K, noe som kan muliggjøre nye høyder innen bildekvalitet. Vi fikk selv tittet på produktene fra alle produsentene, og det er virkelig et lekkert bilde vi blir presentert.

Her er det en sjelden detaljgrad, samtidig som bildet er ekstremt gnistrende. Sortnivået er rett og slett imponerende, mye takket være OLED-teknologien, samtidig som fargene er særdeles livlige. Det er strengt tatt så vi mistenker et par produsenter for å justere opp fargemetningen et par hakk.

Mye av dette er takket være OLED, som byr på en fantastisk bildekvalitet. Her slår TV-en av og på de enkelte pikslene, noe som muliggjør en stålkontroll på kontrasten.

Vil du heller ha noe som kommer i år? Her er Sonys nye designserie »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen