Huaweis MateBook 13.
Huaweis MateBook 13. (Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Alle med Huawei-bærbar kan puste lettet ut

Usikkerheten har vært stor etter at kinesiske Huawei tidligere i år ble plassert på listen til det amerikanske handelsdepartementet som fryser all handel med amerikanske bedrifter og legger begrensning på bruk av amerikanske teknologier som er lisensiert. 

Nå svarer amerikanske Microsoft og Intel på spørsmålet alle med bærbare maskiner fra Huawei lurer på.

Friskmelding for eksisterende MateBook-eiere

Etter å ha gått gjennom handelsdepartementets bestemmelser har selskapene kommet frem til at de kan fortsette å støtte Huaweis bærbare med både oppdateringer og sikkerhetsfikser.

Microsoft leverer som kjent operativsystemet Windows 10, som er installert på Huaweis bærbare, mens Intel leverer prosessoren samt programvaren og brikkesettet som driver dem.

Uten helt kritiske sikkerhetsoppdateringene fra disse to selskapene ville Huaweis bærbar-eiere på sikt blitt mer utsatt for sikkerhetstrusler enn eksempelvis eiere av HP- eller Asus-maskiner. 

Ser mørkere ut for nye Huawei-kunder

Det er ikke gitt at det blir flere MateBook-maskiner fremover, med mindre restriksjonene løftes. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Mens nyheten er god for eksisterende Huawei-kunder, ser det mørkere ut for deg som vurderer å gå til innkjøp av en av selskapets bærbare i MateBook-serien. Fremdeles får ikke noen av prosessorprodusentene Intel eller AMD, som begge er amerikanske, lov til å selge komponentene sine til det kinesiske selskapet. 

Det er selvsagt vanskelig å holde bærbar-produksjonen i gang uten tilgang på prosessorer, noe som på sikt bør bety at tilgangen på Huawei-bærbare forsvinner i takt med at eksisterende beholdning selges ut.

Huawei skal allerede ha utsatt lanseringen av en ny MateBook, i alle fall i USA, på ubestemt tid som følge av handelsrestriksjonene. 

Her på Tek.no har Huaweis bærbare MateBook-maskiner ligget helt i toppen av våre lister siden de ble introdusert for et par år siden. Den siste maskinen vi testet fra dem, i februar i år, mente vi nærmest gjorde narr av konkurrentene.

Nylig ble det kjent at Huaweis telefoner også får oppdateringer:
Disse modellene får nye Android Q »

(Kilde: SweClockers)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen