Alle iPhone-brukere får en helt ny Apple Watch-app
Teknofil
(Bilde: Vegard Haugen, Teknofil.no)

Alle iPhone-brukere får en helt ny Apple Watch-app

Den kan ikke slettes.

Det ble en skuffende Apple-lansering i går, sett med norske øyne. Smartklokken Apple Watch vil nemlig ikke komme i salg her til lands med det første. Kanskje er det ikke noe stort tap, ettersom heller ikke denne ser ut til å ha «knekt koden» for hva en smartklokke burde være, ifølge Tek.no

Samtidig slapp Apple en ny iPhone-oppdatering, iOS 8.2. For å gni salt i såret, har vi plutselig fått en splitter ny Apple Watch-app på hjemskjermen, som ikke kan slettes.

Inni selve appen kan du se reklamefilmer for Apple Watch. Videre frister de med at det kommer en spesialutgave av App Store for smartklokke-apper snart, og at klokken kan forhåndsbestilles fra og med 10. april. Men ikke la deg lure av at appen har blitt oversatt til norsk; Du må fortsatt til Australia, Canada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Storbritannia eller USA for å kjøpe en Appe Watch.

Les også: Her er de fem tingene du må vite fra Apple-lanseringen

Nesten ubrukelig iOS-oppdatering

Foruten den nye Apple Watch-appen som du ikke blir kvitt, er iPhone-oppdateringen ganske uinteressant. «Forbedret stabilitet» og «feilrettinger» er to av de viktigste stikkordene. Ved nærmere ettersyn viser det seg å være snakk om mindre forandringer som fikser ørsmå problemer med spesifikke apper eller tilbehør.

Apples aksjekurs stupte da de lanserte Apple Watch i går.
Apples aksjekurs stupte da de lanserte Apple Watch i går. Foto: Yahoo Finance

Apple har imidlertid gjort noen forbedringer Helse-appen sin. Etter oppdateringen kan du velge måleenhet for distanse, kroppstemperatur, høyde, vekt og blodsukker. Videre har appen fått bedre støtte for tredjepartsapper, noen flere personvernsinnstillinger, samt at de har rettet noen mindre feil.

Med andre ord er det ingen grunn til begeistring, og egentlig er det liten vits å laste ned nye iOS 8.2 for oss som bor i Norge. Som regel lønner det seg å til enhver tid ha installert den nyeste utgaven av programvaren, men i dette tilfellet vil du neppe merke noen forskjell. Bortsett fra Apple Watch-appen du ikke får bruk for på en god stund, da.

Forhåpentligvis kommer iOS 8.3 om ikke så lenge
Der får du i alle fall drøssevis av nye emojier »

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen