Test

All the Way Up

Det norske bandet "The Colors Turned Red" ble dannet i 1982 under navnet "Im Nebel", men skiftet senere navn til The Colors Turned Red. Ungdomsgenerasjonen fra 1980-tallet husker dem som et legendarisk band, og en av de mest kjente sangene deres er "Too Proud to Tell". Den ble spilt mye på radio og skulle også bli blant de siste før TCTR ble oppløst i 1989 og var dypt savnet av mange.

I 1999 holdt de en uanmeldt og overraskende bra konsert på Flytten i Haugesund, og dette skulle bli starten på noe mer. Våren 2004 ble det klart at de skulle gi ut et comeback-album, og nå er albumet i butikkene. Det er tid for å ta en nærmere kikk på om kvaliteten har holdt seg alle disse årene.

Bilde av bandet

Forventningene til albumet er ikke større enn at man neppe blir skuffet over hvordan denne skiva låter. Det har gått så lang tid siden sist de lagde noe, at "det vanskelige andrealbumet-effekten" for lengst har svunnet hen. Låtskriver Haakon Larsen, vokalist Johnny Hazard og de andre gutta står fritt til å gjøre hva de vil, og kan boltre seg i en fri, kunstnerisk verden.

Førstelåten "All the Way Up" starter rimelig direkte med typisk basskomp, og det hele minner litt om Sondre Lerches lydbilde. De har hentet enkle ideer fra sekstitallets popmusikk, finpusset og fornyet det. Låtene er ganske forutsigbare og helt sikkert myntet på P1s Nitimen-lyttere, hvor man ofte hører rufsete pop av dette slaget. Tekstmessig åpner de med disse ordene: "There is a spark in my body, There is a fervour in my soul, There is a girl, There is a new girl". Slik fortsetter de med alt det lyriske, veldig overfladisk og dagligdags pjatt som forteller lite om at de har et konsept av noe som helst slag. Produksjonsmessig derimot, vitner det om at dyktige folk står bak.

Tidløs skivebom

Lyden virker matt og kjedelig, men er samtidig ganske perfekt og det er nettopp det som gjør dette litt vel tamt for dem som måtte like røffere saker. Låtene ser ut til å gå om hverandre en stund, og er relativt vanskelige å skille på unike kjennetegn. Dog er det en liten overraskelse når spor fire melder sin eksistens. Vi er plutselig over i en melankolsk bølgedal med en annen instrumentsetting. Pitchen er den samme hele albumet gjennom, noe som igjen viser at produsenten har gjort en god jobb, og det gir også plata en egen identitet. At de klarer å variere enkelte spor, som nevnte firer, så kraftig fra den gjennomsnittlige låtkonstruksjonen på plata uten å endre lydbildets kjennetegn, er mildt sagt imponerende.

Dessverre er det litt for mange gladsanger og rosenrøde tekster her, til at det kan vente noen som helst suksess på dem i det hele tatt. Det er en slags tidløs skivebom som verken representerer musikk i retroperspektiv eller som kommer med noe nytt som vi ikke har hørt før.

Med tanke på at dette er første album fra denne kanten på 18 år, skulle man forvente at det ble levert i et spesielt cover med "noko attåt". Men alt vi får er et standard hardplastdeksel med minimalt ekstrastash inni. Det vedlagte heftet rommer tekstene, standardinformasjon og kreditering. Det er ikke skrevet et eneste ord om bandet og deres historikk, noe som er svært skuffende.

Konklusjon

Musikken endrer seg stadig, og i dag vil folk ha spesielle norske band som peker seg ut. De vil ha Madrugadas mystikk og melankoli blandet med Kaizers Orchestras kreativitet og intensitet. TCTR klarer ikke å levere noen av delene og ender derfor opp som nok et tilskudd til det kjedelige poptreet.

Det er nok mange som kommer til å anskaffe seg denne skiven på grunn av tidligere bekjentskap med bandet, men det er verken en retrolegendarisk atmosfære eller nyskapenhet over denne musikken. Kjøp plata og bli skuffet, eller bruk den som en bedre referanse-CD til testing av dyrere stereoanlegg. Her virker det nemlig som om folka bak TCTR har glemt sin spilleglede og kastet seg på samlebåndsindustrien.

The Colors Turned Red All the Way Up   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen