"All in 1" fra djuice skuffer

"Undersøkelser viser at nordmenn er lei av forvirrende prisstrukturer og lokketilbud i mobilmarkedet," heter det i pressemeldingen fra djuice - der de lanserer noe som kan minne om et forvirrende lokketilbudsabonnement - All in 1.

Konseptet går ut på at du betaler 449 kroner per måned ved kjøp av ny mobiltelefon, og da får du 500 ringeminutter, 500 SMS og 500 MB datatrafikk inkludert i abonnementet. Etter bindingstiden på ett år, senkes månedsprisen til 249 kroner per måned.

– Det behøver ikke være slik at man trenger å betale dyrt for å få en billig mobiltelefon sier leder i djuice Norge, June Paulsen.

- Det var en tydelig etterspørsel etter en enkel, billig og oversiktlig pakkeløsning fra én leverandør. Dette tilbudet er et svar på kravet fra markedet, sier hun videre.

Ikke så billig som de vil ha det til
Å kjøpe en subsidiert mobiltelefon med binding til et abonnement lønner seg nesten aldri. Unntaket er de operatørene som lar deg velge abonnement fritt, og tilbyr en rentefri avbetalingssløsning for kjøp av selve telefonen.

Ellers er det stor sjanse for at du ender opp med et abonnement som er dyrt i forhold til ditt ringemønster, noe som vil koste langt mer enn å kjøpe mobilen uten abonnement.

I tilfellet djuice All in 1 er dette en helt grei pakkeløsning som vil passe storbrukere, men flere andre operatører har tilsvarende abonnement - inkludert 500 MMS på toppen - til en femtilapp mindre per måned enn det du betaler etter at bindingstiden har gått ut.

Priseksempel: HTC Desire

Akkurat nå reklamerer djuice med at totalprisen for en HTC Desire med All in 1 blir på minst 5687 kroner på et år.

Du får i dag kjøpt en HTC Desire for 3 390 kroner uten abonnement. Av totalprisen fra djuice gjenstår da 2297 kroner.

Hvis du velger et abonnement som koster 199 kroner for 500 ringeminutter, 500 SMS, 500 MMS og 500 MB datatrafikk, blir totalprisen 5778 kroner med denne løsningen.

Velger du djuice-løsningen blir denne altså 91 kroner billigere over et år, så fremt du ikke sender noen MMS. Når bindingstiden går ut taper du 50 kroner hver måned inntil du får skiftet til en rimeligere operatør.

Prisen per MMS med djuice-abonnementet er 1,99 kroner. Bruker du opp de inkluderte minuttene betaler du en dyr oppstartspris på 89 øre og en pris per minutt på 45 øre. SMS utover de 500 som er inkludert koster 45 øre per stykk.

Med One Call Folkepakka betaler du til sammenligning 39 øre i oppstart, per minutt og per SMS og MMS.

Les også: Her er Norges billigste operatører

djuice All in 1 er med andre ord ikke noe supertilbud.

Denne sammenligningen ble gjort med utgangspunkt i at en bruker inntil 500 ringeminutter, 500 SMS og 500 MB data hver måned. Med et annet forbruk - høyere eller lavere - vil det i 10 av 10 ganger lønne seg å kjøpe mobilen uten abonnement hos den rimeligste aktøren, og tegne et abonnement som er tilpasset eget forbruk.

Da synes vi djuice All in 1 fremstår mer som et forvirrende lokketilbud, noe operatøren selv innrømmer at vi nordmenn er lei av, enn et banebrytende konsept.

Ringepriser:
Sjekk hvilket abonnement DU burde ha

Oppdatert:
djuice kommenterer:
Operatøren synes ikke konklusjonen i denne artikkelen yter All in 1-konseptet rettferdighet, og vil si følgende:

 

- All in 1 er faktisk det billigste alternativet som er i markedet med eksempelet som er gitt, i tillegg til at kunden slipper å betale så mye ved start ("up front"). Vi reagerer dermed på konklusjonen her. Blant djuice-kundene er det svært får som har et ringemønster som tilsier at kunden vil gå utover de inkluderte minuttene, SMS-ene eller datatrafikken. For 90 prosent av djuice-kundene vil dette være mer enn nok, sier markedssjef Gro Anita Breie i djuice.

- MMS er en tjeneste som svært få kunder benytter mye av, og djuice har valgt å inkludere de trafikkstrømmene som vi ser våre kunder faktisk benytter. Vi har benyttet slik kundeinnsikt for å lage All in 1, og det er derfor vi tror vi vil treffe med All in 1, avslutter hun.  

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen