Test

All In

Dette er filmen som gjør alt riktig, og hvor en "happy ending" er selvskreven alt i innledningen av filmen. Man har heltinnen, spilt av Dominique Swain, som lærer seg pokerspill ved å smugtitte på farens mesterlige kort som seksåring. Man har den rebelske faren, spilt av Michael Madsen, som har trang til å spille poker fordi hjemlige takter ikke fungerer, noe som opplagt går utover alle private forhold, men som gjenforener far og datter til slutt. Underveis blir vi også etter oppskrift ført ut på landeveien, der arbeidsplassen til vår heltinne innehar korrupte medlemmer og vennegjengen får et økonomisk problem som vår heltinne løser med glans.

Godt spilt

Michael Madsen lærer bort ett og annet pokertriks til sin datter.
Michael Madsen lærer bort ett og annet pokertriks til sin datter.

Dette er et ganske opplagt drama. Likevel kan "All In" forsvares en smule. For det er ikke bare de mange pokerturneringene som redder filmens karakterer, det gjør også rolleinnehavernes skuespillerteknikk. Rollefigurene har et pokerfjes som snur fra rebelsk til snilt lam uten at man hadde tenkt ut dette på forhånd. Her kan en på mange måter si at rollefigurene er filmens eneste overraskelse. Skuespillernes prestasjoner redder egentlig hele filmen fra å falle to karakterer lenger ned på skalaen, i tillegg til at det gjør den forutsigbare historien bare mer underholdende og faktisk avhengighetsskapende å følge. Dominique Swain har en troverdighet i uttrykket som heltinne og som offer for foreldrenes samlivsproblemer, som selvsagt ender med adskillelse og individuelle historieforløp.

Mange historier

Midt i filmen finnes også en krimfortelling, i tillegg til at de fleste i rollefigurene sliter med sitt. Alt har en forståelig sammenheng, hvor vendepunktene er uoriginale, men likevel laget slik at man får en ny forståelse for hvem personene i filmen egentlig er på innsiden. Det er ikke alltid at førsteinntrykket stemmer. Temaet handler om det å se en annens virkelighet. Dette blir gjort på en sjarmerende måte, selv om latteren hos tilskueren ikke er langt unna i dramaet. Skoen trykker der den skal, og med godt skuespill kan vi ta det til oss fordi vi gjenkjenner det meste i handlingen.

Skuespillprestasjonen er det eneste som gjør denne filmen til en grei opplevelse.
Skuespillprestasjonen er det eneste som gjør denne filmen til en grei opplevelse.

Filmens parole, "det er ikke hvilke kort du får utdelt som teller, men hvordan du spiller dem", skal etter amerikansk dramaturgi lære oss å forstå hvordan vi behandler andre, uten å herved si at denne oppdragelsen når frem som noe nytt. Det finnes utallige liknende filmer med samme undertekst. Det troverdige med denne filmen er likevel at det er så sant. Alle handlingene i filmen får en naturlig konsekvens. Heldigvis slipper vi overdramatikk blant de mange klisjéene, de er heller opplagte enn irriterende. Det har rett og slett vært for mange av denne type filmer til at en stor heiagjeng med ungdommer rundt den opplagte heltinnen skulle bli noe irritasjonsmoment.

Ekstramateriale finnes ikke.

Konklusjon

Det er ikke behov for å kunne poker-reglene for å forstå seg på denne filmen. Plottet i "All In" er rimelig forutsigbart. Den kan likevel anbefales som lettfordøyelig spenning når alt likevel er så greit å følge med på. Man blir ikke skuffet når man vil rollefigurene vel. Dette er Las Vegas på DVD, hvor penger blir brukt og stjålet, og til slutt vunnet. Filmen har en stor mangel på originalitet, mange hjerteskjærende individuelle karakteristikker og simpel problemløsning. "All In" er på ingen måte en unik film. Når det hele egentlig bare handler om å tro på egen kraft, er det vel ikke så mye mystisk pokerspill igjen.

All In   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen