Dette bildet kommer fra den forrige versjonen av M18x, som vi testet i fjor.
Dette bildet kommer fra den forrige versjonen av M18x, som vi testet i fjor.

Alienwares spillverstinger blir enda heftigere

Ivy Bridge, 3D-skjermer og og doble GeForce skjermkort. Trenger du mer?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Dells Alienware-serie har alltid vært kjent for å lansere spillmaskiner med de drøyeste spesifikasjonene på markedet, ofte med en like ekstrem prislapp. Nå skal de oppgradere de bærbare spillmonstrene sine, og har stappet dem fulle av den nyeste og beste maskinvaren man kan finne på markedet.

M14x

Først ut er den minste Alienware-maskinen, Alienware M14x. Denne fjortentommeren skal være for den som fortsatt vil ha en rimelig bærbar maskin, men som selvfølgelig også har tenkt til å spille en del. Samtlige av Alienwares nye maskiner har fått nye Ivy Bridge-prosessorer, og M14x kan skryte av et lekkert Nvidia Geforce GT 650M-skjermkort med 2 GB GDDR5-minne - angivelig den mest avanserte GPU-en du finner i en 14-tommers bærbar datamaskin. Maskinen har også rom for doble harddisker og et optisk drev i form av en Blu-ray-spiller.

M17x

Alienware M17x er nestemann ut. Denne maskinen er både større, bedre og tøffere enn lillebroren M14x. Her har de slengt på en 17,3-tommers 120 Hz WideFHD WLED 3D-skjerm, og et THXsertifisert 3D-lydsystem. Det vil også være den første bærbare datamaskinen som vil kunne tilby enten AMDs nye Radeon HD 7970M-skjermkort, Nvidia GeForce GT 660M- eller 675M-skjermkort. Her kan du altså velge og vrake, og du har i tillegg mulighet til å putte i så mye som 32 GB minne.

M18x

Så er det tid for flaggskippet, kalt Alienware M18x. Denne bærbare (slepbare?) datamaskinen kommer tett oppimot hva du kan forvente av en stasjonær PC. Her kan du stappe inn hele to Nvidia GeForce GTX 675-kort i SLI, med opptil 4 GB GDDR5-minne. Etterhvert vil det også være mulig å konfigurere datamaskinen med doble AMD Radeon HD 7970M-skjermkort. Skjermen er på hele 18,4 tommer, og kan selvfølgelig bestilles med 3D-støtte. Alienware-beistet har i tillegg gjort rom for fire lagringsenheter, i form av én harddisk på 750 GB, samt tre SSD-er på opptil 768 GB (3 x 256 GB).

Alle de tre bærbare maskinene fra Alienware benytter seg av Intels tredjegenerasjons prosessorer og Intel Turbo Boost 2.0-teknologier. De har HDMI 1.4- og USB 3-utganger, Bluetooth 4.0 og selvfølgelig en drøss av annet smågodt.

De norske Alienware-nettsidene er fortsatt ikke oppdaterte, og det er vanskelig å vite akkurat hva prisen på de oppgraderte datamaskinene vil være her i landet. Vi oppdaterer artikkelen så fort prisen er kjent.

Les også: Vi tester Alienware M18x - Dette får du for 43 000 kroner

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen