Alienware X51 er liten, men tøff

Alienware X51 er liten, men tøff

Denne stasjonære PC-er er ikke særlig større enn en spillkonsoll.

Er du en av dem som er litt over gjennomsnittlig interessert i spill og maskinvare kjenner du naturligvis til Alienware, kjent for sin distinkte stil og ekstreme ytelse.

Bærbare og stasjonære PC-er fra nå Dell-eide Alienware har på ingen måte vært lettvektere, så deres nye modell X51 må vi vel kunne si er en liten overraskelse. Samtidig vet vi jo at ikke alle er interessert i å ha et 25-kilograms tårnkabinett når det strengt tatt ikke er nødvendig for en god spillopplevelse. Sånn sett er det greit at Alienware kommer med et alternativ.

På størrelse med en spillkonsoll

Alienware X51 er bygd rundt et Mini-ITX hovedkort med Intel H61 Express brikkesett, noe som betyr at komponentene kan presses inn i et relativt lite kabinett.

Stående på høykant er den omtrent 34 centimeter høy, 32 centimeter dyp og 9,5 centimeter tykk. Det vil si at den er langt mer plasseringsvennlig enn din typiske stasjonære PC. Samtidig er den umiskjennelige Alienware-stilen på plass, om enn noe nedtonet.

Av innmat står du selv fritt til å disponere pengene dine etter hva du mener du trenger av krefter. Ailenware X51 starter på 6990 kroner, da med en Intel Core i3 2120 (3,3 GHz), 4 GB RAM og Nvidia GeForce GT 545 grafikk med 1 GB VRAM.

Men har du penger å bruke kan X51 bli en langt heftigere boks. I den grommeste konfigurasjonen får du en firekjernet Core i7 2600 (3,4 GHz), 8 GB RAM og Nvidia GeForce GTX 555 grafikk med 1 GB VRAM. Men da må du også bla opp 9490 kroner.

Alternativt kan du spare en tusenlapp på dette ved å gå for en Core i5-prosessor i stedet.

Av felles spesifikasjoner må vi nevne 802.11a/b/g/n WLAN, vanlig gigabit LAN, 1 TB 7200 RPM harddisk, 6 x USB 2.0, 2 x USB 3.0, digital og analog lydutgang samt mikrofoninngang.

Like fin i stua

Plasseringsvennlig kabinett og trådløst nettverk forteller oss at dette er en PC som kan passe like godt koblet opp mot flatskjermen i stua som den vil passe på gutterommet. Vel å merke om du har en litt over gjennomsnittlig forstående bedre halvdel.

Da kan den for eksempel tjenestegjøre som en kombinasjon av stue-PC og alternativ til "moderne" spillkonsoller, som tross alt ikke akkurat er utstyrt med den heftigste maskinvaren.

Alienware X51 er tilgjengelig fra i dag, blant annet fra hjemmesidene.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen