TEST: Alienware M17x

Test Alienware M17x

Denne råtassen av en spillmaskin sparker godt fra seg

Vi tester fjerde utgave av gamingmaskinen til Alienware.

Alienware M17x er siktet mot de som vil ha en veldig kraftig bærbar datamaskin, og særlig de som spiller mye. Når du bestiller denne maskinen kan du velge mellom et knippe kraftige skjermkort og prosessorer. Du kan også få omtrent så mye lagringsplass som du bare ønsker, og har råd til selvsagt.

Vår konfigurasjon av denne maskinen har den rimeligste prosessoren, men et av de beste skjermkortene. I tillegg har den en relativt liten mSATA SSD i kombinasjon med en tradisjonell harddisk. Dette er nok en fornuftig prioritering for de fleste som vil få mest mulig ytelse for pengene.

Skjermkortet sørger for at de fleste krevende spill kjøres lett, og SSD-en gir en generelt lynkjapp respons i systemet. En raskere prosessor vil i få tilfeller bidra til økt opplevd ytelse, så her kan du spare mye på å velge det rimeligste alternativet.

Flott design

Det vi liker best med Alienware M17x er utvilsomt den solide konstruksjonen kombinert med et utseende som slett ikke er vondt for øynene. Mange bærbare maskiner beregnet for spillere har litt i overkant spenstig design, på grensen til "harry", men vi synes denne maskinen unngår et slikt stempel.

I tillegg er det flott at du kan velge maskinvare som passer behov og lommebok, og at skjermen, tastaturet og pekeplaten gjør maskinen god å jobbe med. Småting som HDMI-inngang og detaljstyring av lys trekker også opp.

Skal vi trekke frem noe negativt må det bli at vi har litt vanskelig for å forsvare prisen på en relativt godt utrustet Alienware M17x. Men dersom du først har bestemt deg for at en kraftig bærbar maskin er det du vil ha, bør absolutt en Alienware M17x vurderes. Denne maskinen er ikke av typen som gir maksimalt med ytelse for pengene, snarere tvert i mot. Men du verden så morsom den er å bruke!


Solid konstruksjon
Kul design
God skjerm
Behagelig tastatur og pekeplate


Dyre "oppgraderinger"Andre alternativer

Multicom Kunshan P170E er en annen bærbar datamaskin du burde vurdere dersom du er ute etter maksimal kraft på 17 tommer. Denne kan bli flere tusenlapper billigere enn Alienware M17x fordi det ikke koster like mye å velge ekstra kraftige komponenter.

Men i vår test av Kunshan P170E fant vi ut at den i både utseende og konstruksjonskvalitet ikke helt kan måle seg med Alienware-maskinene vi har testet hittil. For de som bryr seg mye om hvordan maskinen er å jobbe med kan dette altså være et avgjørende punkt.

Vi kan ellers anbefale å ta en kikk i vår testavdeling for bærbare datamaskiner. Her finner du til en hver tid alle de bærbare maskinene vi har testet, og den laveste prisen i nettbutikkene.

Har du en kommentar til denne testen, eller kanskje en anbefaling av en annen maskin i samme klasse? Bruk kommentarfeltet nedenfor og spre din visdom med resten av oss!

Vil du vite mer?
Les hele testen av Alienware M17x på Hardware.no »

Alienware M17x R4

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen