Test

Aliens vs. Predator 2: Requiem

Da var vi igang igjen. Om du vil kalle dette "Aliens vs. Predator 2", "Alien 6" eller "Predator 4" får bli opp til tilskueren. Denne andre filmen basert på dataspillet, basert på tegneserien basert på de to klassiske filmseriene, er nå uansett på plass. I motsetning til sist gang disse to filmikonene fløy i tottene på hverandre har nå 20th Century Fox innsett at en verken kan lage en "Alien" eller "Predator", og i enda mindre grad en kombinasjon av disse, film uten en rikelig dose blod, slim og gørr.

Plot? Hørte ikke!

"AvP2" fortsetter der forrige film slapp; en "predalien" (kombinasjon av predator og alien) spretter opp av brystet på en avdød predator og dreper alle på skipet. Dette får skipet til å krasje med jorden, slik at et titalls små facehuggers (små kryp som fester seg på ansiktene til mennesker for å plante en liten alien i magen, som så vil sprette ut av brystet, og i prosessen dreper verten) slippes fri.

Dette er vel grunnen til at vi går i kinosalen for å se denne filmen?
Dette er vel grunnen til at vi går i kinosalen for å se denne filmen?


Det tar ikke lang tid før den lille byens kloakker og skoger kryr av aliens, i tillegg til den nå monstrøse predalien. Samtidig på en planet ett sted i universet blir en predator klar over hva som har skjedd med hans artsfrender som krasjet, og setter kursen mot jorden for å jakte på aliens.

Nå ble det veldig mye utenomjordisk her, men fortvil ikke; "AvP2" har også et rikt menneskelig karaktergalleri, da en ikke kan ha en film full av monster uten offer. Blant hovedpersonene finner vi blant annet Dallas, en tidligere straffedømt, hans bror Ricky så vel som hans flamme Jesse. Mye personlig drama og forhistorie å hente her; gi oss nå flere aliens og predator takk.

Ikke originalt, men unektelig underholdende

Først og fremst skal det nevnes at "AvP2" er godt laget. Effekter, actionscener og kompetent kameraføring er med andre ord på plass. Filmen er kanskje ikke så veldig skummel, men den tar det igjen med råskap, blod og gørr. Filmskaperne skal også honoreres for å ha klart å presentere et karaktergalleri der vi faktisk klarer skille individene ifra hverandre nok til å faktisk få med oss hvem som til enhver tid blir drept, maltraktert, spist, flådd, badet i syre osv.

Joda, det er mennesker her og.
Joda, det er mennesker her og.

Plottet er mer eller mindre fraværende, og karakterrelasjonene er platte og klisjéfylte, men det hindret meg likevel ikke fra å nyte denne filmen. Noen ganger trenger du bare å kunne slå av hjernen litt og nyte litt hjernedød action; og denne filmen tikker av mange av de nødvendige punktene på denne listen.

Skal en dog sammenligne når ikke denne filmen de første to "Alien" filmene eller "Predator" til anklene, men den er likevel aldri kjedelig, og byr på adrenalin, fullt tempo og mye mer av hva en slik film skal inneholde enn det første forsøket på å forene "Alien" med "Predator".

Se trailer her.

Konklusjon

Det er sikkert mange bedre ting å gjøre på en fredagskveld enn å se denne filmen, men få er like fristende, og mange av dem er heller ikke like underholdende. Filmen er ingen perle og vil neppe bli husket i ettertiden, så få den med deg mens du ennå kan.

Aliens vs. Predator: Requiem   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen