ALi med AMD64-brikkesett

ALi har tidligere lansert en brikkesettløsning for AMD64 med klassisk nord- og sørside. Denne gangen går de løs på høyytelsesmarkedet i direkte konkurranse med nForce3, som også "mangler" nordside.

Men når ALi lanserer sitt ALi M1689 på Computex i dag med bare én brikke, blir dette det eneste brikkesettet med integrert Serial-ATA, som selv ikke NVIDIA nForce3 150 har.

I tillegg ventes de samme "vanlige" funksjonene som også finnes i de fleste moderne brikkesett, som AGP 8x, ATA133 med RAID, 10/100 Ethernet, USB/FireWire og AC'97-lyd. Det blir også Hypertransport med opp til 1,6 GB båndbredde.

Med dette brikkesettet finnes det nå hele fire selskaper som lager brikkesett til AMD64-plattformen: VIA med K8T800, NVIDIA med sitt nForce3, SiS med SiS 760/755, og nå altså ALi.

Det mest interessante blir kanskje prisen på ALi M1689, som i følge X-bit labs kan bli svært lav. Dermed blir det kanskje ALi som vinner brikkesettkrigen for AMD64-plattformen? Men det gjenstår å se om faktorer som ytelse og stabilitet følger opp i samme stil.

AMD lanserer Athlon 64-prosessoren senere i dag på en pressekonferanse i California klokken 18.00 norsk tid.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen