Aldri mer for tidlig

Produktet har fått navnet Go2123 og gir mulighet til å bli løpende oppdatert om et fly er i rute, eventuelle forsinkelser og annen viktig reiseinformasjon.

Informasjon direkte på mobilen
Man velger selv om man vil bli informert hver gang det skjer en endring, eller om man vil gå inn selv når man trenger status og infomrasjon. Dette er en interaktiv tjeneste som via SMS gir reiseinformasjonen rett i lomma.

GoPocket satser først og fremst på foretningsreisende, som ofte har dårlig tid når de er på reise, men bedriften ser også på fritidsreisende som en viktig kundegruppe. I en markedsundersøkelse bedriften har utført stilte 74 prosent av de spurte forretningsreisende seg positive til tjenesten.

- For forretningsreisende er tid en knapp ressurs. De setter seg gjerne ikke på flytoget før 40 minutter før avgang. Med denne tjenesten kan de få beskjed om flyet er forsinket, noe som for eksempel gjør dem i stand til å holde møtet sitt én time lenger, sier forretningsutvikler Torbjørn Kirkeby Garstad til HegnarOnline.

Hver varsling koster 15 kroner. Ved registrering betaler du vanlig SMS-takst når du får passordet, og foruten det påløper ingen kostnader. I mars lokkes det med en kampanjepris på syv kroner per varsling.

Ideen er i utgangspunktet enkel, men produktet krever en omfattende og tildels komplisert utvikling av teknologi. Produktet gir sanntids reiseinformasjon om alle flygninger til og fra alle flyplasser i Norge. Basisteknologien bygger på samme system som scoringsvarselet til Norsk Tipping.

Reiseinformasjonen i systemet hentes fra Avinors databaser, hvor alle opplysninger om innenlandsk flytrafikk fortløpende oppdateres. Informasjonen er helt uavhengig av flyselskap, eller hvor en har bestilt billettene.

Tilbyr forskjellige tjenester
Go2123 består av fire ulike tjenester. Når man skal reise bestilles en avgangsvarsling. En mottar løpende oppdatering via SMS og får beskjed om viktige endringer før avgang. For eksempel får man vite om alle endringer i avgangstidspunkt, forsinkelser og kanselleringer.

Når man skal hente noen på flyplassen bestilles ankomstvarsling slik at man får vite om flyet er i rute, når det lander eller om det er endringer i den planlagte reiseruten. Denne tjenesten leverer flere SMS-meldinger med løpende oppdatering om endringer.

Ved behov for informasjon om en flygning akkurat nå, kan man også be om en SMS med status om dette.

Dersom en ønsker å aktivere varslingstjenesten og ikke har rutenummeret for flyturen tilgjengelig, er det også mulig å søke etter dette ved å sende en SMS til databasen.

British Airways har allerede en lignende tjeneste som dette for sine egne flygninger til og fra London Heathrow, og flyplassen i Singapore og Oslo Lufthavn Gardermoen har også lignende varslingstjenester, men disse gjelder bare for flygninger til og fra disse flyplassene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen