Aldri mer 6230

Alternativ tekst mangler

Skal du ha deg ny mobiltelefon fra Nokia i dag, er det nok av modeller å velge mellom. Og er du ikke helt oppdatert på finnenes portefølje, kan leting etter ny telefon fortone seg som et eneste sammensurium av tallrekker.

Men nå kan det bli langt enklere å finne frem i Nokias mobiljungel. Selskapet skal nemlig innføre et navnsystem for sine mobiltelefoner i fremtiden. Det bekrefter Nokia selv.

- Navn som har betydning
- Det du vil se fra oss i fremtiden er ikke bare et nummersystem. Du vil se navn som har en betydning og som er viktige for brukerne, skal Nokias markedssjef Keith Pardy i følge Mobilemag ha uttalt i sammenheng med nyheten.

Det er foreløpig ikke klart om finnenes kommende mobiltelefoner vil ha både navn og nummer, eller om bare noen av telefonene skal ha navn.

Mobiltelefoner med navn er ikke noe nytt i seg selv. Motorola har i flere år navngitt flere av sine mobiltelefoner. Det beste eksempelet på det er selskapets Razr-telefoner, hvor navnet gjenspeiler en barberhøvel på grunn av telefonenes små tykkelsesmål.

LG har det siste året gjort stor suksess med sin navngitte telefon, Chocolate. Telefonen, som også bærer navnet KG800, gir assosiasjoner til en sjokoladeplate på grunn av sin utforming.

Uusikaupunki?
Om Nokia klarer å komme opp med gode navn til sine telefoner, gjenstår å se. Nettstedet Engadget holder en knapp på at telefonene vil få navn etter finske byer. Men det spørs om mobiltelefoner kalt Uusikaupunki og Pieksämäki heller vil være et steg bakover enn fremover for den finske mobilgiganten.

(Kilder: Mobilemag, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen