Alderwood med FSB-sperre og DDR2-667?


Verdens siste Intel-toppmodell som kan overklokkes?

Intels introduksjon av "Alderwood" (i925x) og "Grantsdale" (i915)-brikkesettene ventes nå en gang nærmere sommeren, i mai eller juni, og for all informasjonen som har sluppet ut om dem ser det ut til at Intel har spart det beste/viktigste til slutt. Men på Intel Developer Forum i Taipei, begynner det nå å lekke ut en del interessant informasjon.

For det første kommer Alderwood til å få en FSB-sperre for å hindre overivrige overklokkere, ifølge VR-Zone i Singapore. Denne FSB-sperren skal ifølge hovedkortprodusenter på messen sparke inn når hastigheten går 12% høyere enn Intel har satt den til, og vil rent praktisk sette klokkehastigheten på frontsidebussen ned til "riktig" klokke igjen. De samme kildene sier til nettsiden at de leter etter effektive måter å kommer seg rundt dette problemet på.

Samtidig vil Intel droppe PAT-navnet fra teknologien som gir Alderwood en ytelsesforbedring over Grantsdale-brikkesettet, ettersom den vil være påskrudd uansett og siden det ikke finnes noe lignende i Grantsdale. PAT i forgjengeren i875P ble etter hvert ganske omstridt ettersom det antakelig kun dreide som forbedringer i tilgangstidene til minnet, som mange produsenter bestemte seg for å innføre i i865-biosene i tillegg. PAT, eller Performance Acceleration Technology, gir typisk en 3-5 prosents forbedring i i875P over i865 - og ytelsesforskjellen vil være omtrent det samme mellom Alderwood og Grantsdale.

Til slutt sier VR-Zone at Alderwood allerede har støtte for DDR2-667 i tillegg til DDR2-533 som til nå er det vanligste DDR2-minnet. Dette kan gjøre sitt for at perioden med DDR2-533-minne, som er tregere og har lavere tilgangstid enn mange DDR(1)-moduler, vil bli svært kortlevd. Både AMD og ATI har gitt utvetydig beskjed om at de bare vil bruke DDR2 når DDR2-667 er klart.

Ironisk nok kan støtten for DDR2-667-minne gjøre Alderwood til en utmerket kandidat for å overklokke prosessorer via frontsidebussen, slik store mengder av våre lesere gjør i dag med sine Pentium 4-CPU-er. Hvis det ikke hadde vært for overklokkingssperren, vel å merke.

MERK: Informasjonen i denne artikkelen baserer seg på én enkelt, foreløpig ubekreftet kilde og ingen andre nettsteder som dekker IDF Taipei har rapportert det samme.

(Kilde: VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen