"Alderwood" for Extreme Edition

Både "Grantsdale" og "Alderwood" tilhører en ny serie som skal danne grunnlaget for nye plattformer fra Intel. "Prescott", EM64T, PCI Express og DDR2 er navn som vil bli stadig mer fremtredende i løpet av året.

Pentium 4 Extreme Edition er en prosessor som ser ut til å gå stille i gangene hos Intel, selv om den gjerne karakteriseres som den råeste desktop-prosessoren fra selskapet. Grunnen til at den fortsatt har noe sped utbredelse er nok først og fremst prisen. Versjonen som kjører på 3,2 GHz har nemlig en veiledende løssalgspris på rundt 8000 norske kroner. Til sammenligning koster en tilsvarende Pentium 4 "Prescott" 3,2 GHz ca. 2500 norske kroner. Sistenevnte har 512 KB cache, mens P4 EE har hele 2 MB cache - noe som er en meget fordyrende faktor.

Hovedkortprodusenten ABIT skal ha røpet at det vil komme en oppdatert versjon av "Alderwood"-brikkesettet for Pentium 4 Extreme Edition i løpet av dette året. Brikkesettet vil bli lansert som i925XE og baseres på ICH-6R/ICH-6W. Den formelle introduksjonen vil bli lagt til fjerde kvartal - dette ifølge The Register.

925XE vil bli implementert i en ny "gamer-serie" av hovedkort hos ABIT. Til høsten forventes det også nye Pentium 4 Extreme Edition prosessorer fra Intel. Disse sies å bli klokket på 3,46- og 3,73 GHz, med lanseringer i henholdsvis tredje og fjerde kvartal. Begge utvikles med Intel sin 90nm produksjonsteknikk og sannsynligheten for at disse bruker 1066 MHz systembuss er meget stor.

Det er fortsatt noe uvisst hvordan Intel kommer til å rette Pentium 4 Extreme Edition i tiden fremover. Foreløpig har serien kun virket som en referanse å benchmarke AMD Athlon 64 FX mot, men utgjør neppe noen spesiell trussel mot salgstallene til AMD så lenge prisen ligger såpass høyt.

(Kilder: Intel, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen