Alderwood for ekstrem ytelse


Alderwood - spesielt for Pentium 4 Extreme Edition?

Man har lenge snakket om Alderwood og Grantsdale, brikkesettene som skal være støttespillere til Prescott og senere kanskje også Tejas. Begge brikkesettene representerer relativt revolusjonerende ny teknologi, ettersom de bringer støtte for PCI Express og DDR-II minnebrikker.

På Intel Developer Forum denne uken ble det sagt fra talsmenn hos Intel at Alderwood vil være et brikkesett for brukere som krever ekstremt høy ytelse. Det kan dermed se ut som om man retter Alderwood for bruk sammen med Pentium 4 Extreme Edition. Selv om både Grantsdale og Alderwood begge støtter DDR-II, skal Alderwoods minnebuss ha gjennomgått en spesiell optimalisering for å redusere "latency".

Grantsdale er nok allikevel Intels viktigste brikkesett i 2004, og vil bli lansert i flere versjoner både med og uten integrert grafikkbrikke (DirectX 9.0, Pixel Shader 2.0). Alderwood vil ikke finnes med integrert grafikkbrikke.

Rykter sier at Grantsdale vil bli lagt ut i Intels prisliste den 28. mars. Hovedkort fra Intel som baserer seg på Alderwood går foreløpig under kodenavnene Culver City og Black Canyon. Det ser ikke ut som om Intel kommer til å støtte AGP med hverken Grantsdale eller Alderwood. Overgangen blir dermed enda mer spennende og revolusjonerende enn det man kanskje først hadde forventet.

 

(Kilder: Extremetech, Intel, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen