Alcatel slipper ny modell

Alcatel faller sammen med de mer ukjente mobilprodusentene, og har sjelden skapt overskrifter i norske medier. Samtidig har produsenten vært flink til å implementere nye funksjoner og alternative løsninger i telefonene sine, og har hatt flere viktige kontrakter med norsk næringsliv.

I disse dager lanserer den franske produsenten en ny telefon kalt 535, som med en forventet utsalgpris på rett over 1500 kroner i Sverige (200 euro) vil bli en av de billigste fargeskjerms-telefonene på det nordiske markedet.

Telefonen vil bruke en 4096-fargers skjerm med 128x128 pikslers oppløsning, og ligger dermed tett opp mot de spesifikasjonene vi er vant til fra Nokias Series 40-telefoner. Den vil også komme med både MMS og GPRS, men mangler Java-støtte, som innebærer at man ikke kan installere ekstra programvare og spill.

Alcatel har implementert en hendig løsning for å sende talemeldinger, kalt Vox MMS. Denne lar deg spille inn korte lydopptak og sende de videre til mottaker ved hjelp av ordinære MMS-meldinger, noe Alcatel har tro på at vil gjøre den praktisk både til å flørte med og til andre formål hvor man ikke ønsker å snakke direkte med en person. Mottaker må selvsagt ha støtte for å motta lydopptak via MMS.

Ifølge Alcatel skal 535 ha støtte for hele 60 samtidige instrumenter i ringetoner, noe som burde gjøre dette til en svært kapabel telefon når det kommer til avspilling av ringetoner og andre lydbaserte formål. En annen nyhet er muligheten for å bruke skjermen i såkalt landskapsmodus, slik at man kan bruke telefonen i horisontal stilling.

Imponerende nok har Alcatel også implementert støtte for GPRS Klasse 10 i mobiltelefonen, som gir den mulighet for å laste opp og ned data i samme hastighet som profftelefoner. Kombinert med den lave prisen og vekten på kun 87 gram, burde dette gjøre den til et attraktivt kjøp for mange.

Det er uklart om vi vil få se noe til 535 her i Norge, men Mobil kunne ihvertfall bekrefte at telefonen kommer på salg i Sverige i begynnelsen av september.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen