Albatron med K8X890 Pro II

Mens alle andre produsenter lanserer nForce4-kort over en lav sko, velger altså Albatron å gå den andre veien. VIA er jo ikke akkurat kjent for å alltid levere topp ytelse, men selskapet glimter til fra tid til annen.

Albatrons manøver kan dermed vise seg å være ganske taktisk. Konkurransen når det gjelder hovedkort basert på VIA K8T890 er nemlig svært liten.

K8X890 Pro benytter seg altså av VIA K8T890 Pro-nordsiden. Dette betyr støtte for PCIe x16 og fire ekstra PCIe-kanaler som Albatron har valgt å benytte til et x4-spor. Kortet benytter også VIA Envy 24PT for lyddelen. På nettverkssiden har det blitt plass til Marvell Gigabit LAN.

mPOWER
Det mest spennende med dette kortet er noe Albatron har kalt mPOWER. Dette er en PWM (pulse width modulation)-modul som gir strøm til prosessoren. Vanligvis har man en tre-delt kraftforsyning men med mPOWER får man altså en fire-delt.
Dette gir en mer stabil spenning og senker også temperaturen på Spenningsreguleringskretsene. Ifølge Albatron selv skal det være snakk om en reduksjon i varmeutvikling på 35%.

Når kortet vil bli tilgjengelig og hva prisen blir er ikke kjent.

(Kilder: VR-Zone, Pcstats)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen