Albatron lanserer 925XE-kort

Med Albatron PX925XE Pro har også Albatron kommet seg opp på 1066 "MHz" FSB (266 MHz QDR). Som sørside vil vi få se bruk av både ICH6 og ICH6R. Modellnavnene blir henholdsvis PX925XE Pro og PX925XE Pro-R.

Matrix Storage
Den vesentligste forskjellen er at modellen med ICH6R-sørsiden vil støtte Intels Matrix Storage Technology. Med denne teknologien er det mulig å kjøre RAID 0 + 1 med to disker. Kort beskrevet går dette ut på at man deler diskene slik at halvparten av hver disk brukes til RAID 0 og den andre halvparten til RAID 1. Les mer om dette i vår gjennomgang av Intels nye plattform.

PCIe er selvfølgelig på plass og er på dette kortet representert med både x16 og x1. Grafikkortet får da en båndbredde på 4 GB/s hver vei, mens andre tilleggskort må nøye seg med 250 MB/s. PX925XE Pro støtter også dobbelkanal DDR2-553-minne, noe som gir en båndbredde på 8,5 GB/s.

Afterburner
En spennende egenskap ved disse kortene er en funksjon kalt Afterburner. Denne vil overklokke maskinen automatisk, alt etter hva slags programmer som blir startet. Det eneste man behøver å gjøre er å aktivere funksjonen fra BIOS.

Videre planlegges det en funksjon som skal styre hastigheten på prosessorviften etter behov. Rent kjølemessig har ikke dette så stor betyning i forhold til om man skulle kjørt på full fart hele tiden, men støynivået kan dempes kraftig.

Kortet leveres ellers med lydløsning fra Realtek med 8 kanaler som følger High Definition Audio-spesifikasjonen. Det er to LAN-porter, en Broadcom 1 Gbit og en VIA 10/100 Mbit.

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent.

(Kilder: VR-Zone, Albatron)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen