Alarmprisen flyttes

Styremedlem i Alarm, Paal Ritter Schjerven, sier til Ballade at han tror flyttingen vil få positive ringvirkninger populærmusikk-feltet. Alarm kan nå gi norsk musikk oppmerksomhet i den tiden det selges flest plater i landet, nemlig på høsten. Samtidig slipper Alarm å ta opp utgivelser som har begynt å eldes, men i stedet hedre ferske utgivelser.

"Ferskvarepris"

– Det er viktig for oss å få fokus på norsk musikk, og kan vi være med på det i en tid hvor det selges mye plater er det positivt! Når det i tillegg finnes to store musikkpriser, kan det være sunt å flytte på en av dem. Når vi legger Alarm til høsten, får vi en fin mulighet til å gi oppmerksomhet til norsk musikk som er på vei ut idet prisen pågår. Håpet er at vi får med mange av de aller ferskeste utgivelsene, kanskje vi til og med deler ut en slags "ferskvarepris" til ett av de bandene vi får på scenen? sier Schjerven.

Schjerven tror at nå som Alarm flyttes til høsten, kan det bidra til større forskjeller mellom Alarm og Spellemannsprisen:

Større forskjeller

– På denne måten vil vår syklus være annerledes enn Spellemann sin, det tror jeg kan være sunt for begges nominasjonslister. De siste årene har Spellemann tilnærmet seg Alarm i både tidspunkt og profil – det var spesielt påfallende i forfjor, mener Schjerven.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen