Al Qaida-bløff på SMS

Telefonnummeret det advares mot er 60 80 61 81. Ringer du dette nummeret skjer det ingen ting. Nummeret er ikke i bruk i Norge. Slår du derimot +45 først, så kommer du til målet for SMS-meldingen, som altså er en dansk spøk.

Bomber eller pizza ...
På nummeret møter du en svarer som gir beskjed om at du er kommet til dansk Al Qaida. Taster du 1 skal du angivelig donere 2.500 kroner til organisasjonen over telefonregningen. Taster du 2 kan du abonnere på magasinet Jihad. Taster du tre verver du deg som selvmordsbomber, mens du taster 4 for å motta et foto av Osama Bin Laden.

I følge telefonsvareren skal du taste 5 om du ønsker pizza …

Ingen fare
Informasjonssjef i Telenor Mobil, Esben Tuman Johnsen forteller oss at han har mottatt en rekke henvendelser om denne SMS-meldningen i dag. Han avviser at du risikerer å få smell på telefonregningen som følge av denne meldingen.

Johnsen sier det heller ikke er noen fare for at andre skal kunne ringe pÃ¥ din regning dersom du besvarer en SMS med spørsmÃ¥let ”Har vi en avtale i aften (kveld)?”.

I meldingene oppfordres du til å videresende SMS-advarselen. Det er hyggelig for operatørene, som tjener penger på tullet. For oss andre er det helt overflødig.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen