Al Pacino som Salvador Dali

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Filmen tar for seg kunstnerens liv mellom 1960 og 1980, da han hadde oppnådd kommersiell suksess og hans storhetstid var tilbakelagt, og han begynte å bli mer fargerik og eksentrisk.

Beholdt kulepennen

De lærde strides om Dali var arrogant og gal, eller bare genial, men han var i hvert fall en surrealist. Kunstneren var kjent for å alltid beholde pennen til de som spurte om autografen hans, og da han ble intervjuet av 60 Minutes refererte han hele tiden til seg selv i tredje person, og sa blant annet ”Dali er udødelig og vil aldri dø”. Han er også kjent for å ha sagt ”Hver morgen når jeg våkner, føler jeg en enorm fornøyelse: det å vare Salvador Dali”.

Vi møter Dali sett gjennom øynene på hans nabo og protesje, journalisten Stan Lauryssens. Filmen er basert på memoarboken, med samme navn, som er skrevet av Lauryssens, som kjente Dali og hans kone Gala godt. Regien og manus er ved Andrew Niccol, som Pacino har jobbet med tidligere i filmen ”Simone” fra 2002. Ifølge IMDb er Pacino den eneste skuespilleren som er bekreftet til filmen. Filmingen skal starte i juni.

Danny Oceans motstykke

Pacino vil i løpet av året også være å se i filmene ”Ocean 13” og ”88 minutes”.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen